Ο Μ.Μπεντενιώτης καταγγέλλει τον Κ.Σημίτη για έσχατη προδοσία: «Θα είχαμε γλυτώσει τα Ίμια»! -Γιατί τον άλλαξε υπουργείο

13/4/21 | 1 | 0 | 439 εμφανίσεις

«Ο Κ.Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες» καταγγέλλει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

Μία καταγγελία σοκ 26 χρόνια μετά έκανε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης για την τραγωδία των Ιμίων και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε.

Η καταγγελία έρχεται λίγα 24ωρα μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα και τις καταγγελίες που υπάρχουν περί μυστικής διπλωματίας του Κώστα Σημίτη με την Τουρκία, μία μυστική διπλωματία που, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαληνάκη, ακολουθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εστία» ο πρώην υφυπουργός Άμυνας τους ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Ιμίων, αν είχε ακολουθηθεί το σχέδιο του με ονομασία «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Προστασίας των μικρών νησιών».

Το πρόγραμμα προέβλεπε τον εποικισμό μικρών νησιών και έτσι η χώρα μας θα μπορούσε να είχε προλάβει να «θωρακίσει» τις ελληνικές υφαλοκρηπίδες πριν δημιουργηθεί η θεωρεία των γκρίζων ζωνών.

Παρόλα αυτά όπως τονίζει ο Μ.Μπεντενιώτης ο «Κώστας Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες» και να μην προχωρήσει το σχέδιο του.

Ένα σχέδιο που όπως αποκαλύπτει ο πρώην υφυπουργός, είχε δομηθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κάρολο Παπούλια. Φαίνεται όμως ότι ο Κώστας Σημίτης είχε άλλα σχέδια, όπως αποδείχτηκε με την πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στην Τουρκία.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/978124_ypoyrgos

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Οι καταγγελίες αυτές γίνονται το πολύ εντός 40 ωρών από το συμβάν και ακολουθεί παραίτηση τού καταγγέλλοντος. Μετά την απομάκρυνση εκ τού ταμείου και ολότελα 26 χρόνια μετά (!) είναι άνευ νοήματος και απλώς δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο