Ο μυστηριώδης «μονόλιθος» της Γιούτα εξαφανίστηκε- και εμφανίστηκε ένας στη Ρουμανία

1/12/20 | 0 | 0 | 345 εμφανίσεις

Συνεχίζεται το μυστήριο.

Ο μυστηριώδης μεταλλικός οβελίσκος/ «μονόλιθος» που ανακαλύφθηκε βαθιά στην έρημο της Γιούτα εξαφανίστηκε ξαφνικά, μερικές ημέρες αφού είχε εντοπιστεί από αέρος.

Το ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων αντικείμενο φαίνεται ότι εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με «αξιόπιστες αναφορές», ανέφερε το Utah Bureau of Land Management σε ανακοίνωσή του.

Η «παράνομα εγκατασταθείσα δομή» αφαιρέθηκε από «αγνώστους» και όχι από προσωπικό της υπηρεσίας, σύμφωνα με τη BLM. Δεν θα λάβει χώρα έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση από τη BLM επειδή ο «μονόλιθος» αποτελεί «ιδιωτική περιουσία» και δεν υπάγεται στις δημόσιες εκτάσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Στη θέση του βρίσκονταν κάποιοι κόκκινοι βράχοι και ένα μεταλλικό τρίγωνο.

Ο «μονόλιθος», που θύμιζε μια μίνι έκδοση των αντικειμένων από την «Οδύσσεια του Διαστήματος», είχε τοποθετηθεί σε απομακρυσμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Γιούτα. Βιολόγοι του Utah Department of Wildlife Resources τον εντόπισαν από ελικόπτερο στις 18 Νοεμβρίου, ενώ μετρούσαν πρόβατα στην περιοχή.

 

 

Ωστόσο χρήστες του Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και με τη βοήθεια του Google Earth, ανακάλυψαν πως ο «μονόλιθος» εμφανίστηκε μεταξύ του Αυγούστου του 2015 και του Οκτωβρίου του 2016, ανέφερε το CNET. Η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Westworld» γυριζόταν κοντά, ανέφερε το CNET, κάτι που μπορεί να αποτελεί στοιχείο για την προέλευσή του.

Αξιωματούχοι της πολιτείας απέρριψαν γρήγορα την ιδέα πως τον «μονόλιθο» είχαν τοποθετήσει εξωγήινοι, ωστόσο παραδέχτηκαν πως θα ήταν δύσκολη η εγκατάστασή του σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή. Κάποιοι εικάζουν ότι πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό project από άγνωστους καλλιτέχνες.

Σε άλλο μέρος του κόσμου, αξιωματούχοι διερευνούν την περίεργη εμφάνιση ενός άλλου μεταλλικού «μονολίθου»- αυτή τη φορά στη Ρουμανία.

Ένα ρουμανικό ΜΜΕ ανέφερε τη Δευτέρα πως το νέο αντικείμενο εξαφανίστηκε επίσης, μα αυτό δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα.

 

 

Ο ρουμανικός «μονόλιθος», που περιγράφηκε ως «δίδυμος» αυτού της Γιούτα, βρέθηκε στον λόφο Μπάτκα Ντοαμνέι, στην πόλη Πιάτρα Νεάμτ στη βορειοανατολική Ρουμανία στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σειρά αναφορών στον Τύπο, με φωτογραφίες και βίντεο.

Το περίπου 4 μέτρων αντικείμενο ήταν φτιαγμένο από σκουρόχρωμο μέταλλο και καλυπτόταν από μια σειρά χαραγμένων/ ζωγραφισμένων κύκλων. Εμφανίστηκε κοντά στα αρχαία ερείπια του δακικού κάστρου της Πετροντάβα, ενός οχυρού που θεωρείται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους κατά τον 2ο αιώνα.

«Αρχίσαμε να διερευνούμε την περίεργη εμφάνιση του μονολίθου» είπε η Ροξάνα Τζοσάνου, του Τμήματος Πολιτισμού και Κληρονομιάς της Νεάμτ, στο Euro Weekly τη Δευτέρα. «Είναι σε ιδιωτική έκταση, μα δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή ενός αρχαιολογικού χώρου» πρόσθεσε. «Πριν εγκατασταθεί κάτι εκεί, χρειάζονταν άδεια από την υπηρεσία μας, μία που πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού».

Mary PapenfussHuffPost Greece

https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-mesteriodes-monolithos-tes-yioeta-exafanisteke-kai-emfanisteke-enas-ste-roemania_gr_5fc5e4ecc5b66bb88c6a09bf?utm_hp_ref=gr-homepage

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο