Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και η ανάδειξή του διεθνώς.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καίδόγλου

Συνέντευξη τύπου για το μηχανισμό των Αντικυθήρων και την προώθηση του αρχαιοελληνικού αυτού επιτεύγματος διεθνώς, παραχωρήθηκε την Πεμπτη στη Θεσσαλονίκη με οργανωτές, την Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών, την Πολυτεχνική Σχολή και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Επιγραμματικά, κατά τη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκαν τα εξής:

Κωστας Κατσαμπαλος Κοσμητορας Πολυτεχνειου        

Εδω και 3-4 χρονια ξεκινησε μια ερευνητικη διαστηριοτητα για τον μηχανισμο των Αντικυθηρων. Βοηθος υπηρξε και η πολυτεχνικη σχολη με την δημιουργια CD με σκοπο να το μελετησουν οι φοιτητες παγκοσμιως.

Ημελετη και η ερευνα του μηχανισμου ειναι εργο κορυφαιων συναδελφων μας του Α.Π.Θ.

Γιάννης Μπουτάρης Δημαρχος Θεσσαλονικης    

Εξεφρασε  την μεγαλη ικανοποιηση του για τα επιτευγματα των θετικων επιστημων του Α.Π.Θ.

Υπογραμμισε την ιστορια του μηχανισμου των Αντικυθηρων και τονισε το προηγμενο επιπεδο της αρχαιας Ελληνικης τεχνολογιας. Ο Δημος συνεργαζεται με τα πανεπιστημια μας και θα συμβαλλει ακομη περισσοτερο στην ενισχυση του δημιουργικου εργου.

Χαριτων Χιντηρογλου. Κοσμητωρ θετικων επιστημων.

Στο τμημα της φυσικης συναδελφοι μου διακριθηκαν με δημοσιευσεις σημαντικων εργων. Ιδιαιτερα ο κ. Σειραδακης εχει δημοσιευσει μελετη με αποδεικτικα στοιχεια για τον τροπο λειτουργιας του πολυπλοκου μηχανισμου των Αντικυθηρων.Ο σκοπος ειναι να παρουσιασουμε παγκοσμιως το μοναδικο για την εποχη του τεχνολογικο επιτευγμα. Το αξιζει η χωρα μας ως συμβολη στον παγκοσμιο πολιτισμο. Το τμημα Φυσικης του Α.Π.Θ. θα συμμετεχει και στο μουσειο Ιστοριας του απολιθωμένου δασους της Μυτιληνης.

Ιωαννης Σειραδακης καθηγητης αστροφυσικης

Τονισε οτι ο μηχανισμος των Αντικυθηρων ειναι ο πρωτος παγκοσμιως στην εξελιξη της τεχνολογιας και περιεχει στοιχεια για την γνωση της αστροφυσικης. Υποστηριξε ακομη οτι μπορει  να βοηθησει ο ιδιος στην κατασκευη  της εκπληκτικης λειτουργιας του μηχανισμου, με στοχο να αποσταλει σε ολα τα πανεπιστημια παγκοσμιως. Επισης ειναι σε εξελιξη η δημοσιευση ενος βιβλιου 700 και πλεον σελιδων εις το οποιο θα δημοσιευθουν ολα τα αρθρα των Ελληνων επιστημονων,ετσι ωστε να μαθει ο κοσμος για τις τεχνολογικες γνωσεις που ειχαν οι αρχαιοι ελληνες διανοητες.

Κωσταντινος Καρνασιωτης προεδρος ακαδημιας θεσμων και πολιτισμών.

Η σχολη των θετικών. επιστημων του Α.Π.Θ προωθει πρωτοπορειακες ερευνες καταξιωμενων καθηγητων. Το δικο μου αντικειμενο ειναι η κοινωνια της εποχης.

Ο μηχανισμος απαιτει γνωσεις, μαθηματικων,φυσικης,αστρονομιας, γεωλογιας κ.λ.π.

Περιεχει 3400 γραμματα. Υπαρχει στη διαθεση για αποκρυπτογραφηση. Η δυνατοτητα μετρησης του χωρου και του χρονου ηταν γνωστη στους αρχαιους χρονους. Οι βιβλιοθηκες ηταν προσβασιμες σε ολους ακομη και στους δουλους. Ο μηχανισμος λειτουργει με αρχαιολογικα ωρολογια.

Στο τελος εκαναν τοποθετησεις και ερωτησεις παρευρισκομενοι επιστημονες και δημοσιογραφοι. Ο συνεργατης της ιστοσελιδας “Ανιχνεύσεις” κ. Αλεξ. Καιδογλου εξηρε μεταξυ αλλων την πολυμοχθη ερευνητικη προσπαθεια των καταξιωμενων καθηγητων της σχολης των θετικων επιστημων οι οποιοι απεδειξαν το υψηλο διανοητικο επιπεδο του Αρχαιοελληνικου διαφωτισμου ο οποιος θα ενθαρρυνει τους νεους επιστημονες για περαιτερω ερευνητικη και επιστημονικη καρποφορια.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα