Ο Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σίσσυ.

3/3/21 | 0 | 0 | 196 εμφανίσεις

Στη σκιά των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις οποίες η Αίγυπτος κλείνει το μάτι στην Τουρκία για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσσυ.

Απο ελληνικής πλευράς δεν έγινε, ακόμη, τίποτε γνωστό ενώ απο Αιγυπτιακής εκδόθηκε μια ασαφής, επι της ουσίας, ανακοίνωση.

Πάντως, απο την αιγυπτιακή ανακοίνωση φαίνεται ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για το επίμαχο θέμα.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή ανακοίνωση:

Ο Πρέσβης Bassam Rady, επίσημος εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η επαφή αφορούσε συζητήσεις για τις στενές διμερείς σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες σε διάφορους τομείς, ιδίως τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να ανταλλάξει απόψεις και να διαβουλευτεί με τον Πρόεδρο για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τη σημασία του αμοιβαίου συντονισμού σε αυτό το πλαίσιο, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και των αρχείων της Ανατολικής Μεσογείου, για την επίτευξη των συμφερόντων των δύο φιλικών λαών, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος τόνισε τη δύναμη και τη διακριτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για τις πτυχές της συνεργασίας με την Ελλάδα και τη θετική εξέλιξη που παρατηρεί, ιδίως υπό το πρίσμα της συνέπειας των κοινών συμφερόντων και των θέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακό επίπεδο, τονίζοντας τη φιλοδοξία της Αιγύπτου να προωθήσει διάφορες πτυχές αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ιδίως σε οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο ασφάλειας και στρατιωτικό.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/4/21 | (0 σχόλια)
    Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια στην Άγκυρα. Ο κ. Τσαβούσογλου δεν άντεξε ούτε καν την διπλωματική και ήπια παράθεση των διαχρονικών ελληνικών θέσεων απο τον κ. Δένδια και χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο