Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως η Κύπρος είναι μακριά και μόνη της

29/9/20 | 1 | 0 | 130 εμφανίσεις

Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δεν αναφέρθηκε στο Κυπριακό. Και ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, έχοντας προφανώς τους λόγους του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ασχολήθηκε με την πανδημία του Covid-19, την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά.

Σε μια καλά σκηνοθετημένη παρουσία, με φόντο την Ακρόπολη (ως να ήταν παρέμβαση προώθησης του τουριστικού προϊόντος), ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε να μην αναφερθεί στο Κυπριακό, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του. Επέλεξε να μη μιλήσει για την Κύπρο, έστω και με τις επαναλαμβανόμενες “copy paste”, παραγράφους, που συνήθως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό δεν μπορεί να “φορτωθεί” σε συμβούλους, καθώς για μια τέτοια σημαντική παρέμβαση, τα πλαίσια καθορίζονται από τον ίδιον, που είναι και το “τελευταίο μάτι” πριν την εκφώνηση.

Η νυν ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει εξαρχής να κρατά αποστάσεις από τα διαδραματιζόμενα στην Κύπρο, γιατί θεωρούσε προφανώς ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εξαγρίωνε την Άγκυρα και θα στρεφόταν και εναντίον της Ελλάδος. Αντιδρούσε χαλαρά, πλαδαρά, στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι μια προσέγγιση που διαψεύσθηκε πανηγυρικά. Κι αυτό γιατί, η Άγκυρα όταν είδε την απουσία αντίδρασης της Ελλάδος στις τουρκικές παραβιάσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έθεσε σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο των επεκτατικών της σχεδιασμών.

Έστειλε το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αυτή τη φορά δεν το πήρε ο άνεμος το τουρκικό σκάφος. Παρέμεινε, έκανε έρευνες και αποχώρησε για να αρχίσει ο γερμανικής εμπνεύσεως και προέλευσης διάλογος. Σημειώνεται πως τα αντανακλαστικά της Αθήνας δοκίμασε η Άγκυρα και με την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Η Αθήνα ενόψει του διαλόγου που θα αρχίσει με την Άγκυρα, προφανώς και μετρά τα βήματά της και όπως φαίνεται και τα λόγια της.

Αγνοείται η τουρκική επιθετικότητα

Ο Ερντογάν πάντως, στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, παρουσίασε χωρίς περιστροφές τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της κατοχικής δύναμης και επιτέθηκε κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Η νυν κυβέρνηση της Ελλάδος, οικοδομεί τις προσεγγίσεις της έναντι της Κύπρου, στη βάση των παλαιότερων δογμάτων της παράταξης, που εκπροσωπεί.

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/o-mitsotakis-esteile-minyma-pos-i-kypros-einai-makria-kai-moni-tis/

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Γιώργος says:

    Θλίψη και προβληματισμός.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας