Ο Μεντβέντεφ απειλεί Φινλανδία και ΝΑΤΟ με «σύγκρουση και πυρηνικό πόλεμο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ντμίτρι Μεντβέντεφ / Φωτογραφία: Yulia Zyryaniva, Sputnik, Government Pool Photo via AP
12/05/2022  12:17
Με σύγκρουση και πυρηνικό πόλεμο απειλεί ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πρώτη του αντίδραση μετά την είδηση πως η Φινλανδία και η Σουηδία πλησιάζουν περισσότερο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και επί μακρόν σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντφ απείλησε εκ νέου με πυρηνικό πόλεμο, λέγοντας πως αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Telegram, έγραψε: «Στο πλαίσιο του πολέμου δι’ αντιπροσώπων που έχουν εξαπολύσει οι δυτικές χώρες με τη Ρωσία, θέλω να διατυπώσω για άλλη μια φορά με μεγάλη σαφήνεια πράγματα που είναι ήδη τόσο προφανή σε όλους τους λογικούς ανθρώπους.

1. Η ενίσχυση της Ουκρανίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ με όπλα, η εκπαίδευση των στρατευμάτων της να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, η αποστολή μισθοφόρων και η διεξαγωγή ασκήσεων από τις χώρες της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας αντί για τον “πόλεμο δι’ αντιπροσώπων” τους.

2. Μια τέτοια σύγκρουση ενέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο πυρηνικό πόλεμο.

3. Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους.

Τέλος, κάλεσε τη Δύση, να «μην λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους» και να «μην πνίγεται από το σάλιο της στους παροξυσμούς της ρωσοφοβίας».

Η ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν, τόνισαν πως η χώρα τους θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία του NATO».

«Το να είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε την συμμαχία στο σύνολό της. Η Φινλανδία πρέπει να αιτηθεί χωρίς καθυστέρηση ένταξη στο NATO», αναφέρουν ο Νιινίστο και η Μάριν στην κοινή δήλωσή τους.

«Ελπίζουμε ότι τα βήματα σε εθνικό επίπεδο που χρειάζονται ακόμη για να ληφθεί η απόφαση αυτή θα γίνουν γρήγορα εντός των επόμενων λίγων ημερών», προσθέτουν.

Είθισται η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Φινλανδίας να θέτουν πιστά σε εφαρμογή τις δηλώσεις του εκάστοτε προέδρου της χώρας.

iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πολλά θα πουν οι ρώσοι δικτάτορες όσο περισσότερο στριμώχνονται. Η πραγματικότητα παρα τις όποιες απειλές είναι ότι η Ρωσία έχει χάσει αυτόν τον πόλεμο και εάν θέλει να προχωρήσει πρέπει να μάθει να συνεργάζεται με την ευρώπη και τον κόσμο και όχι να εναντιώνεται σε αυτόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα