Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής με μία άκρως επιθετική επιστολή καταφέρεται με βαρείς χρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Η επίθεση έχει σαν φόντο την εκτέλεση του πολύπαθου κατασκευαστικού έργου Πάτρας – Πύργου (δυτικός άξονας) και αποτελεί απάντηση στα όσα είπε και κυρίως υπενόησε προ ημερών ο υπουργός Κώστας Καραμανλής στη Βουλή μιλώντας για «Καλογρίτσες της Δεξιάς».

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, εκ των παραδοσιακών μεγάλων κατασκευαστών στην Ελλάδα, επιτίθεται προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή λέγοντάς του πως «δεν είναι σε θέση να σηκώσει στους ώμους του το όνομα που φέρει». Τον αποκαλεί «άσχετο, ψεύτη, θρασύδειλο και ανίκανο».

Τον κατηγορεί πως ενεργεί με εμμονές. Καταγγέλλει τον υπουργό πως διαπραγματεύεται με «νταβατζήδες». Και καταλήγει σαρκαστικότατα σε κάποια παράγραφο: «Ωραίος μάγκας είσαι».

Δεν συνηθίζεται, τουλάχιστον ως προς τη δημόσια εκφορά λόγου, να γινόμαστε μάρτυρες μίας τόσο άμεσης και χωρίς προσχήματα επίθεσης ενός πολύ γνωστού επιχειρηματία κατά πολιτικού προσώπου, μέλους κυβέρνησης. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προβαίνει σε ευθείς χαρακτηρισμούς χωρίς συγκαλύψεις. Δεν είναι καθόλου σύνηθες να αποκαλείται ένας υπουργός ανίκανος, ψεύτης και άσχετος.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για «υπόγειες» διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις αλλά και «προτιμήσεις» σε ανταγωνιστές στην αγορά των κατασκευών.

Το ύφος της επιστολής, η οποία εστάλη στον ίδιο τον υπουργό, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο δεξί χέρι του πρωθυπουργού και διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και στην αρμόδια επίτροπο στις Βρυξέλλες Margrethe Vestager, είναι ειρωνικό και σαρκαστικό.

Αν μη τι άλλο, ο κ. Κώστας Καραμανλής ως μέλος κυβέρνησης οφείλει μία εκτενή εξήγηση, η οποία πρέπει να κατατεθεί δημόσια και ενώπιον της Βουλής, διότι σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται εκτός των άλλων ξένοι επενδυτές και επιχειρηματικά σχήματα, αλλά και για τον πρωτόγνωρο χαρακτήρα της δημόσιας επίθεσης εναντίον του, καθώς καταγγέλλονται ζητήματα πολύ σοβαρά.

Επισημαίνεται πως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταλήγει στην επιστολή του με την εξής φράση: «Και βέβαια θα σε καταγγείλουμε και θα σε μηνύσουμε… […]. Υπάρχουν νόμοι κύριε και είσαι υποχρεωμένος να τους τηρείς, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει».

https://europost.gr/