«Ο Μεγάλος Περίπατος» ή «Το Μεγάλο Φαγοπότι»; – Ιδού το παγκάκι-ζαρντινιέρα που μας χρέωσαν 5.700 ευρώ έκαστο!

29/6/20 | 1 | 0 | 376 εμφανίσεις

Σήμερα έγιναν επιτέλους τα «αποκαλυπτήρια» των περίφημων κατασκευών «παγκάκι-ζαρντινιέρα» των 5.700 ευρώ, τα οποία αγοράστηκαν με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων για τον «Mεγάλο Περίπατο» του δημάρχου Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη.

Με τέτοια τιμή θα περίμενε κανείς να είναι… επιχρυσομένα αλλά όπως βλέπετε παρακάτω είναι δύο ταπεινοί μεταλλικοί πάγκοι κι ένας κύκλος από τσίγκο στη μέση. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ.Μπακογιάννη, ο οποίος χθες προπηλακίστηκε από πολίτες, αυτή η κατά τ’ άλλα πάμφθηνη κατασκευή, είναι τόσο ακριβή γιατί έχει τεχνολογία «αντιγκράφιτι» και  τα παγκάκια «αντέχουν για 15χρόνια»… 

Συγκεκριμένα ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε χθες:

«… όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια.

» Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας…»

Βέβαια γιατί χρειάζεται τα παγκάκια και οι ζαρντινιέρες να έχουν «εγγύηση 15ετιας» ενώ υποτίθεται πως όλες αυτές οι κατασκευές είναι προσωρινές μέχρι να γίνει η πεζοδρόμηση, είναι ένα ερώτημα.

Η αντιπολίτευση κάνει ήδη λόγο για σκάνδαλο, καθώς οι υπερτιμολογήσεις δεν περιορίζονται μόνο στα παγκάκια αλλά σχεδόν στο σύνολο των υλικών, όπως πχ. οι ζαρντινιέρες των… 550 ευρώ.

Συνολικά μόνο για ζαρντινιέρες και παγκάκια ο Δήμος της Αθήνας ξόδεψε 2 εκατομμύρια ευρώ, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι φτωχοποιημένο από το κυβερνητικό Lockdwon και πολίτες λιποθυμούν από την πείνα.

Ιδού τα παγκάκια για τα οποία ξοδεύτηκαν 5.700 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Τα παγκάκια κι οι ζαρντινιέρες τού λείπανε κι αυτού τού “γόνου”. Έχει δει πόσοι άστεγοι κοιμούνται στα πεζοδρόμια και πόσοι πεινασμένοι ψάχνουν στα σκουπίδια; Έχει δει ότι η πόλη έχει μετατραπεί μερικώς σε Καμπούλ, από τούς λαθρομετανάστες, που η κυβέρνηση του θείου-Κούλη κουβαλά στην πρωτεύουσα, που κακή τη μοίρα τον έχει Δήμαρχο;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Του Παντελή Σαββίδη Την ώρα που δημοσιευόταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν διακεκριμένοι βυζαντινολόγοι, οθωμανολόγοι  και ακαδημαϊκοί της Τέχνης από όλον τον κόσμο με την οποία ζητούσαν να μην καταλήξει, η Αγία Σοφία, εργαλείο σε παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής, ήρθε και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας