Ο Μάθιου Νίμιτς περιμένει τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια

29/5/17 | 0 | 0 | 564 εμφανίσεις

 

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το όνομα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, περιμένει να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων για να ξεκινήσουν νέες σοβαρές συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς, γράφει το σκοπιανό ‘Meta’.

Ο Νίμιτς σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Ρίαλ Νιουζ», δήλωσε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης της πΓΔΜ και τόνισε ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση άλλων προβλημάτων στην περιοχή.

«Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την αντιμετώπιση άλλων επίμαχων ζητημάτων στην περιοχή.  Η διαφορά θα μπορούσε να επιλυθεί εάν οι δύο χώρες και οι ηγέτες τους πάρουν την υποστήριξη των λαών τους, αν θεωρηθεί κάτι που είναι λογικό, να διατηρηθεί, δηλαδή,  η αξιοπρέπεια των δύο χωρών, η ταυτότητα των δύο χωρών και η ιστορική αίσθηση των δύο χωρών. Νομίζω ότι θα υπάρξουν διορθώσεις, είπε ο Νίμιτς.

Ο Νίμιτς αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.

Όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, είπε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή συνόρων, ειδικά στα Βαλκάνια είναι επικίνδυνη.

«Κάθε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πάντοτε επικίνδυνη, οποιαδήποτε συζήτηση για όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης περί μιας Μεγάλης Αλβανίας,  είναι λάθος.

Τα σύνορα θα παραμείνουν  ως έχουν και αυτό που ονομάζουμε ως FYROM είναι κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών, και αναγνωρίζεται ως κράτος από όλους τους γείτονες του, δήλωσε ο Νίμιτς.

Προέτρεψε τους Αλβανούς των Σκοπίων, να συμβάλλουν στη λειτουργία του κράτους και να εργασθούν στην επίλυση των προβλημάτων με δημοκρατικό τρόπο.

(meta.mk)

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας