Ο Λίβυος “πρόεδρος” ζητά απομάκρυνση των μισθοφόρων.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Κατά τη δεύτερη ημέρα της Αραβικής Συνόδου Κορυφής που συνέρχεται στο Αλγέρι, ο Muhammad Al-Manfi ζητά την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και την απομάκρυνση των μισθοφόρων από τη Λιβύη
Iram News ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Νοε, 2022 04:40 μμ
Στην ομιλία του πριν από τη Διάσκεψη της Αραβικής Συνόδου Κορυφής, σήμερα Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Muhammad Al-Manfi, τόνισε την αναγκαιότητα αποχώρησης όλων των ξένων δυνάμεων από το λιβυκό έδαφος.
Ο Αλ-Μάνφι είπε: «Καλούμε τους αδελφούς να υιοθετήσουν μια ενιαία θέση απέναντι στη Λιβύη και επίσης καλούμε να υιοθετήσουν μια ενιαία θέση απέναντι στην απέλαση των μισθοφόρων».
«Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο λιβυκός λαός αναζητά τον δρόμο του προς την ανοικοδόμηση του κράτους του στα θεμέλια της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του νόμου, αλλά αυτός ο στόχος εξακολουθεί να είναι γεμάτος προκλήσεις, σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», εξήγησε ο Al-Manfi.
Κάλεσε τους Άραβες ηγέτες να υιοθετήσουν μια ενιαία αραβική στάση απέναντι στην κατάσταση στη Λιβύη, η κύρια εκ των οποίων είναι η αποχώρηση όλων των μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων, η παύση της μη εποικοδομητικής παρέμβασης και η υποστήριξη του δημοκρατικού δρόμου και η ειρηνική μεταφορά της εξουσίας.
Παλαιστινιακή συμφιλίωση
Από την πλευρά του, ο διάδοχος του Κουβέιτ Mishaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τη δεύτερη ημέρα της Αραβικής Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία, τη στήριξη του Κουβέιτ στις προσπάθειες της Αλγερίας να επιτύχει την παλαιστινιακή συμφιλίωση.
Ο διάδοχος του Κουβέιτ είπε ότι η Σύνοδος Κορυφής του Αλγερίου “έρχεται εν μέσω τεράστιων προκλήσεων που περιβάλλουν τον αραβικό μας κόσμο”, προσθέτοντας ότι “υπό το πρίσμα αυτών των πολλαπλών πολιτικών, οικονομικών και προκλήσεων ασφαλείας και των ραγδαίων εξελίξεων, έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη να πιέσετε για κοινή αραβική δράση και περισσότερο συντονισμό και συνεργασία, για την αντιμετώπισή τους θέτοντας σαφή οράματα που θα επιτευχθούν, τους επιθυμητούς στόχους και την ικανοποίηση των προσδοκιών των αραβικών λαών μας».
Ο διάδοχος του Κράτους του Κουβέιτ, Mishaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, επανέλαβε την υποστήριξή του για μια πολιτική λύση στη Συρία και ανανέωσε την έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επιτύχει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να βρεθεί λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα.
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε την ανάγκη συντονισμού και κοινής συνεργασίας και τον καθαρισμό της αραβικής ατμόσφαιρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι προκλήσεις.
Ο Αμπάς είπε, «Ο παλαιστινιακός λαός, μετά από 74 χρόνια από την καταστροφή του, υφίσταται τη μάστιγα του εκτοπισμού και της κατοχής», προσθέτοντας ότι «οι αρχές κατοχής ενεργούν ως κράτος υπεράνω του νόμου ελλείψει λογοδοσίας».
Κάλεσε τις αραβικές χώρες «να εκδώσουν απόφαση για τη συγκρότηση υπουργικής επιτροπής που θα κινηθεί σε διεθνές επίπεδο για να αποκαλύψει τις πρακτικές της κατοχής».
Αραβική ασφάλεια
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι τόνισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στις συνόδους κορυφής των Αραβικών χωρών στην Αλγερία, ότι «η αραβική εθνική ασφάλεια είναι μια κόκκινη γραμμή που πρέπει να διατηρηθεί και ότι ό,τι απειλεί τον Κόλπο απειλεί όλους τους Άραβες. “
Ο Αλ Σίσι είπε στους Άραβες ηγέτες κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής: «Η ιστορία του αραβικού έθνους μας και όσα είδαν οι χώρες μας στο πρόσφατο παρελθόν αποδεικνύουν ότι αυτό που πληγώνει τους αδελφούς μας στο Αραβικό Μαγκρέμπ θα επεκταθεί στην Αίγυπτο και τον Κόλπο», προσθέτοντας ότι «η αστάθεια στις χώρες του Λεβάντε ή της Παλαιστίνης θα επεκταθεί.»
Οι επιπτώσεις της είναι στο Μαγκρέμπ και η απειλή για την ασφάλεια του Κόλπου αποτελεί απειλή για όλους μας. Ο Αλ Σίσι πρόσθεσε: «Η αραβική εθνική μας ασφάλεια είναι ένα αδιαίρετο σύνολο, ενώ στρέφουμε την προσοχή μας στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας και συνδέονται στο σύνολό τους με την απειλή της έννοιας του έθνους-κράτους και την παρέμβαση μιας περιφερειακής ξένης δύναμης στις υποθέσεις της περιοχής, που οδηγεί σε άμεση στρατιωτική επίθεση εναντίον ορισμένων αραβικών χωρών, είναι παράγοντες που οδήγησαν στην παράταση των κρίσεων χωρίς λύση.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, «οι προκλήσεις προκάλεσαν πολλές εύλογες ανησυχίες και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που εμποδίζουν την ενσωμάτωση μεταξύ των χωρών του αραβικού κόσμου και την πραγματική αλληλεξάρτηση που μας καθιστά ένα σώμα παρά τις προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια μόνο χώρα.”
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι «πρέπει να υιοθετηθεί μια κοινή και συνολική προσέγγιση με στόχο την ενίσχυση των συλλογικών δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση κρίσεων, βασισμένη σε σαφή θεμέλια και στην εδραίωση της έννοιας του συνολικού αραβικού κόσμου και της υποστήριξης των συνταγματικών θεσμών. Τρόπος που συμβάλλει στην εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης, της χρηστής διακυβέρνησης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της απόρριψης της μισαλλοδοξίας και του σεχταρισμού.»
Εξαλείψτε τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις ένοπλες πολιτοφυλακές και κόψτε το δρόμο που τους προσφέρει πολιτική κάλυψη.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα