Ο Λίβανος σε αδυναμία πληρωμής για πρώτη φορά στην ιστορία του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 20:42:17 

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει οφειλή 1,2 δισεκατομμυρίου του χρέους της η οποία λήγει σε δύο ημέρες, κάνοντας έτσι λόγο για την πρώτη αδυναμία πληρωμής στην ιστορία του Λιβάνου.

Χώρα που καταρρέει κάτω από ένα χρέος 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων — δηλαδή σχεδόν το 170% του ΑΕΠ της — ο Λίβανος θα “αναδιαρθρώσει το χρέος του σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον”, πρόσθεσε ο αρχηγός της κυβέρνησης, ο οποίος διορίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του πρωτόγνωρου κινήματος διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής τάξης η οποία κατηγορείται για διαφθορά και ανικανότητα.

“Τα συναλλαγματικά μας αποθέματα έχουν φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο (…) ωθώντας την κυβέρνηση του Λιβάνου να αναστείλει την πληρωμή μιας ληξιπρόθεσμης οφειλής στις 9 Μαρτίου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

“Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αιμορραγία, με την έναρξη ενός μεγάλου προγράμματος αναγκαίων μεταρρυθμίσεων” συμπεριλαμβανομένης της “μείωσης των δημόσιων δαπανών”, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γρήγορα να καλέσουν οι Λιβανέζοι τον δικό μας κ.Γ.Α.Π να τους δείξει τον δρόμο τότε που δεν είχε δεχθεί με το”λεφτά υπάρχουν΄΄ την 2ετή μείωση των δημμοσίων δαπανών ,που είχε ”υποσχεθεί” στους Έλληνες ο τότε πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής .
    Η λήθη δεν είναι λύση για τα κράτη και τους λαούς ,που θέλουν να μαθαίνουν από τα λάθη τους .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα