Ο κορονοϊός και το εμβόλιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στην Ελλάδα δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μόνο, τον φανατισμό των ανορθολογιστών αλλά και των ορθολογιστών.
Και οι δύο τάσεις πιστεύουν με απόλυτο τρόπο στην άποψή τους.
Έτσι, για ένα θέμα όπως ο κορονϊός και το εμβόλιο για την αντιμετώπισή του ενώ η γνώση είναι σχετικά περιορισμένη και η θεραπεία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αν εκφράσεις επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θεωρείσαι κάτι σαν εξωγήινος. Σας να έχεις έρθει απο το μεσαίωνα.
Και, όμως, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα., παρόλο που οι υποστηρικτές του εμβολιασμού έχουν μια βεβαιότητα σε αυτό που υποστηρίζουν.
Παρενέργειες σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί έχουμε συναντήσει σχεδόν όλοι στην καθημερινή εμπειρία μας. Αλλά και η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται σε ένα επιστημονικό άρθρο με στατιστικά δεδομένα που μετέφρασε ο Ευάγγελος Νιάνιος από διεθνή ΜΜΕ και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.anixneuseis.gr.(Αξίζει να το δείτε https://www.anixneuseis.gr/%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce…/).
Οι επισημάνσεις αυτές δεν θέλουν να δημιουργήσουν αντιδράσεις στην προσπάθεια που καταβάλλει η διεθνής επιστημονική κοινότητα και οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αλλά κάποια περίσκεψη και αυτοσυγκράτηση και απο τους ειδικούς, ίσως, είναι αναγκαία.
Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ισορροπήσουν , μεταξύ της αντιμετώπισης των θανάτων, της ανταπόκρισης των συστημάτων υγείας και της λειτουργίας της οικονομίας. Και η εξισορρόπηση αυτή είναι δύσκολη.
Είναι, όμως, λύση η δημιουργία μιας αίσθησης βεβαιότητας ότι η κατάσταση ελέγχεται με τα εμβόλια;
Δεν είμαι σίγουρος.
Θα ήθελα να προσθέσω και το εξής. Ο επιστημονικός λόγος πρέπει να είναι έγκυρος. Αν σε αυτό που περιγράφει υπάρχει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας, όπως στην περίπτωση του κονιντ, τότε ο κίνδυνος να διαψευσθεί είναι μεγάλος. Αυτό για την επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό και δεδομένο. Για τον πολύ κόσμο, όμως, μπορεί να αποτελέσει μεγάλη απογοήτευση και πηγή αμφιβολίας. Το κακό θα είναι μεγάλο. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση της πανδημίας απο τους επιστήμονες. Υποστηρίζω τις προσπάθειες που γίνονται και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προφανώς και ΔΕΝ είσαι εξωγήινος …
    Προφανώς και υπάρχουν οι φανατικοί των δυο πλευρών όπως συνέβαινε ΠΑΝΤΑ …..
    Εμείς όμως γιατί τους αναδεικνύουμε ❓❓

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα