Ο Καλογρίτσας «καρφώνει» Παππά: Πώς πήρα €3 εκατ. μέσω «White House» για τις τηλεοπτικές άδειες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το «Πρώτο Θέμα» φέρνει στο φως μία ακόμη αποκάλυψη για τις… fast track «διαδικασίες Παππά», η οποία μάλιστα έγινε εντός της δικαστικής αίθουσας!

Εικονικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, λιβανέζικες εταιρείες, προκαταβολές-«βιτρίνα» για τον διαγωνισμό – παρωδία των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και νέες μαρτυρίες για «εξυπηρετήσεις ημετέρων»,  συνθέτουν το σκηνικό των νέων αποκαλύψεων για τον Νίκο Παππά και το ρόλο που έπαιζε ως κορυφαίος υπουργός και δεξί χέρι του Αλέξη Τσιπρα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η υπόθεση αφορά εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ της «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα με την λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC)  – χρήματα που δόθηκαν ως προκαταβολή στον αποκαλούμενο και «κόκκινο εργολάβο» λόγω των προνομιακών του σχέσεων με την κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποκάλυψη έγινε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, στο πλαίσιο εξέτασης  αστικής διαφοράς της CC κατά της «Τοξότης».

Η εν λόγω εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στην ερώτηση τι ακριβώς εννοούν με τον όρο «White House», οι δικηγόροι του Καλογρίτσα δεν δίστασαν να απαντήσουν -παρουσία μάλιστα του επιχειρηματία-  «εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».

Η αποκάλυψη στο Μονομελές Πρωτοδικείο έρχεται να προστεθεί στη δήλωση προ μηνών του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς τού είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα 20,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσει να καλύψει το ποσό της προκαταβολής για την τηλεοπτική άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό – παρωδία. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού Παππά ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε. Οταν όμως κλήθηκε να καταβάλει την προκαταβολή ζήτησε 48ωρη προθεσμία, η οποία και απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η άδεια να καταλήξει στον Ιβάν Σαββίδη.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Για πρακτικές μαφίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για τις νέες αποκαλύψεις η Νέα Δημοκρατία καλώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις: «Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το  “Πρώτο Θέμα”, που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια.

Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.  Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το “μαγαζί”. Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις.

Πηγή: Protagon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα