Ο Καλίν πρόδωσε το μυστικό: “Όταν υπάρχει απειλή για την κυριαρχία μας, την ζωή μας, την πολιτική μας ενότητα, φυσικά θα απαντήσουμε”…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η ιστοσελίδα μας, Hellas Journal (ΕΔΩ), δημοσίευσε όλο το κείμενο των δηλώσεων του Ιμπραϊμ Καλίν, εκπροσώπου του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, για να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας τις πραγματικές σκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων.

Διότι αυτή η ξαφνική αγάπη των απογόνων του Αττίλα για την Ελλάδα, μας προβληματίζει. Πως είναι δυνατόν να έχουν αλλάξει συμπεριφορά, πόσο μάλλον θέσεις, επειδή υποτίθεται τους …επανάφερε στην τάξη ένας σεισμός, όσο θανατηφόρος και να ήταν.

Βεβαίως, αν είναι αληθινή η αγάπη των Τούρκων, αυτό μας χαροποιεί αφάνταστα. Ιδιαίτερα αν έχουν αποφασίσει πραγματικά να τερματίσουν τις πολεμικές απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Και βάζουμε στην εξίσωση και το ημι-κατεχόμενο νησί, διότι έχει ευθύνη η Ελλάδα για την σημερινή κατάσταση του Κυπριακού Ελληνισμού.

  • Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Η Χούντα των Αθηνών πρόδωσε την Κύπρο εκείνο το πικρό καλοκαίρι του 1974, όταν οι χουντικοί αξιωματικοί μας εγκατέλειψαν στις ορδές του Αττίλα. Κάνανε και τους …πατριώτες. Ενώ ήταν αισχροί προδότες ο Δημήτριος Ιωαννίδης και η παρέα του.

Μελετώντας, λοιπόν, τις δηλώσεις του Καλίν, ο οποίος υποτίθεται ότι γνωρίζει με ακρίβεια τις σκέψεις του Ερντογάν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι διαφορετικά βλέπουν αυτή την περίφημη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Υπό την έννοια ότι τα θέματα που θέτουν κατά καιρούς συνοδεία πολεμικών ιαχών, νομίζουν ότι θα συζητηθούν στο πλαίσιο ενός διαλόγου, που θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές και εφόσον επανεκλεγούν ο Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θυμίζω ότι σύμφωνα με δήλωση του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνεί με την προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα της νέας ελληνοτουρκικής «φιλίας».

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του διαλόγου, θα συζητηθούν ανοικτά όλα τα θέματα που εμποδίζουν την βελτίωση των σχέσεων. Και οι Τούρκοι θα θέσουν όλα τα απαράδεκτα αιτήματα τους. Αυτό λέει ο Καλίν…

Ο Νίκος Δένδιας καλώς επιμένει να ομιλεί για το Διεθνές Δίκαιο ως εργαλείο για την επίλυση των «διαφορών» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Διότι το Διεθνές Δίκαιο καλύπτει απόλυτα την Ελλάδα εάν «διαγνωστεί» ορθά και όχι μεσοβέζικα. Δεν “αγοράζουμε” με καμία δύναμη, ότι το Διεθνές Δίκαιο θα βοηθήσει τους Τούρκους και ότι θα πάρουν, δήθεν, το Καστελόριζο. Πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς.

Λόγω του ενδοτικού τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία, συχνά επαναλαμβάνουμε ότι η Κύπρος δεν θα θυσιαστεί στο βωμό του διαλόγου, που «μαγειρεύεται», όπως ισχυρίζεται ο Καλίν.

  • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ΔΕΝ δέχεται να λάβει μέρος σε διάλογο όπου θα συζητηθούν οι παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας. Και πρέπει να συνεχίσει να απορρίπτει αυτή την προϋπόθεση.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος του Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι οι Τούρκοι δεν σχεδίασαν ποτέ ένα πόλεμο με την Ελλάδα. Υπονοεί ότι οι απειλές και η αμφισβήτηση μας ελληνικής κυριαρχίας είναι κουβέντες του καφενέ; Πότε λέει την αλήθεια; Τότε, όταν απειλούσε; Ή τώρα που παρουσιάζεται ως λευκό περιστέρι (μας ειρήνης). Δήλωσε:

“Δεν είχαμε ποτέ ατζέντα να ξεκινήσουμε μια σύγκρουση, μια ένταση ή μια διαμάχη με την Ελλάδα. Δεν έχουμε μπει ποτέ σε τέτοια προσπάθεια. Δεν το βρίσκουμε και απαραίτητο. Ούτε βλέπουμε την Ελλάδα ως απειλή. Αλλά όταν υπάρχει απειλή για την κυριαρχία μας, την ζωή μας, την πολιτική μας ενότητα, φυσικά, το πιο φυσικό μας δικαίωμα είναι να απαντήσουμε σε αυτήν”.

Θα ομολογήσω την …«αμαρτία» μου: Οι Τούρκοι παίζουν ένα παιγνίδι και το παίζουν άγαρμπα, διότι οι υπερπτήσεις είναι φρέσκιες στο μυαλό των Ελλήνων, όπως και οι απειλές που εκτοξεύτηκαν κατά καιρούς με εμετικό τρόπο.

Επαναλαμβάνω ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαιρετίσουμε την ομαλοποίηση των σχέσεων εφόσον τα λόγια γίνουν πράξεις. Και θα είμαστε επίσης οι πρώτοι που θα φωνάξουμε και θα βγάλουμε κραυγή μεγάλη εάν υπάρχει έστω και σαν σκέψη η θυσία της Κύπρου. Οι Τούρκοι, αυτό θα επιδιώξουν. Και είμαι βέβαιος, στη βάση όσων γνωρίζω, ότι η Αθήνα δεν θα αποδεχθεί την τουρκική πρόταση.

Στην ίδια συνέντευξη ο Καλίν θυμίζει ότι «υπάρχουν θέματα» (με την Ελλάδα).

«Υπάρχει», λέει, «η ασφάλεια των συνόρων (σ.σ.: που οι Τούρκοι παραβιάζουν). Υπάρχει ο αέρας [σ.σ. εναέριος χώρος] (σ.σ.: που επίσης οι Τούρκοι παραβιάζουν). Υπάρχουν θέματα θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας (σ.σ. που οι Τούρκοι θέτουν). Υπάρχει το Λιμενικό (σ.σ. που οι Τούρκοι κακολογούν). Υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις. Έχουμε πολλά θέματα φυσικά με την Ελλάδα (σ.σ.: προειδοποιεί ο προεδρικός εκπρόσωπος).

Μέσα σε μία φράση τα είπε όλα…

Δίνει και την απάντηση:

«Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας σε διμερές επίπεδο μιλώντας μεταξύ μας; Αυτό είναι το βασικό μας αίτημα. Η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τα προβλήματά τους μιλώντας απευθείας μεταξύ τους».

Οι μέρες μετά τις εκλογές θα είναι κρίσιμες, καθώς σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο επόμενος Πρωθυπουργός θα συνεχίσει την πορεία της ομαλοποίησης. Το πρόβλημα θα προκύψει και θα είναι μεγαλύτερο εάν δεν εκλεγεί ο ισλαμιστής Ερντογάν…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

https://hellasjournal.com/2023/04/o-kalin-prodose-to-mistiko-otan-iparchi-apili-gia-tin-kiriarchia-mas-tin-zoi-mas-tin-politiki-mas-enotita-fisika-tha-apantisoume-video/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα