Από τη πρώτη στιγμή που η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά επιδεινώθηκε, διάφοροι ΑΝΩΝΥΜΟΙ και ΑΝΩΝΥΜΕΣ, έχουν αρχίσει να επιτίθενται στο διαδίκτυο, σε καθηγητές,αναλυτές, δημοσιογράφους “κατηγορώντας” τους ότι με τα όσα λένε δήθεν αποκαλύπτουν …μυστικά. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι, μπορεί όμως να είναι καθοδηγούμενοι. Από που δεν θα χάσουμε χρόνο να ψάξουμε, αλλά όλοι μπορούμε να υποθέσουμε. Έτσι κι αλλιώς η “επιρροή” τους είναι μηδαμινή.

Μία απ΄ αυτές τις ανώνυμες, γραφικές “φιγούρες” προσπάθησε να “θίξει” τον καθηγητή κ.Ιωάννη Μάζη! Μεταξύ των πολλών χαρισμάτων που έχει ο κ.καθηγητής είναι το φλεγματικό χιούμορ. Διαβάστε την απάντηση στην ανώνυμη κυρία που τον “κατηγόρησε” ότι με τις παρεμβάσεις του …αποκαλύπτει “μυστικά”.

Το κείμενο:  

Αγαπητή ” Ελληνίδα πολίτις”, θα ήθελα να είχατε το θάρρος να γράφατε το όνομά σας και την ΥΠΗΡΕΣΙΑ σας για να σας ευχαριστήσω και επωνύμως και με την δέουσα γνώση περί των ενδιαφερόντων σας! Δεν το έχετε, δεν πειράζει. Μπορώ να υποθέσω ό,τι θέλω! Και υποθέτω!

Ευχαριστώ θερμώς δια την ενημέρωση, αλλά γνωρίζω πολύ καλά το γεγονός. Tα συλλέγω αυτά τα βίντεο!

1) Το τί λέγει ένας ακαδημαϊκός και το τί δεν λέγει και το εάν τον χαρακτηρίζει υπευθυνότητα και αγάπη για την πατρίδα του θα το κρίνει η μέχρι σήμερα ιστορία του και η ακαδημαϊκή του συνείδησις και ουδείς άλλος – κατά δήλωσίν του – «Έλλην πολίτης» διαθέτων και «διαδικτυακούς φίλους Τούρκους»!  Να τους χαίρεσθε εσείς, διότι ο γράφων δεν έχει τέτοιους φίλους!

2) Το τί γνωρίζουν οι τουρκικές μυστικές Υπηρεσίες για την χώρα μας και πώς το μαθαίνουν, εσείς ειδικώς, μάλλον λόγω “ειδικής πληροφορήσεως” θα το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Συνεπώς δεν χρειάζονται κανέναν ακαδημαϊκό καθηγητή για να το μάθουν. Eίναι γεγονός,πάντως ότι «η Αλήθεια πονά» αλλά και ότι «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ότι είναι αληθές» (Διονύσιος Σολωμός)! Δεν γνωρίζω όμως εάν αυτό σας αφορά…

3) Οι μεταφράσεις γίνονται διότι οι Τούρκοι – οι καημένοι – νομίζουν ότι η Ελλάδα δίδει σημασία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας στις γνώμες των Ειδικών! Κι αυτό διότι, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια! Πού νάξεραν οι φουκαράδες οι καλοί μας γείτονες και “σύμμαχοι” ότι οι ειδικοί – και μή κυβερνητικοί μανδαρίνοι – δεν έχουν ουδεμίαν βαρύτητα στην Ελλάδα!

4) Μην ανησυχείτε λοιπόν αγαπητή μου «Ελληνίδα πολίτις», το δικό μου αυτί δεν «ιδρώνει» από προειδοποιήσεις όπως η ιδική σας! Έχω δεχθεί και χειρότερες…

Με την δέουσα εκτίμηση

Καθηγητής Ι. Θ. Μάζης

militaire.gr