Ο Ιβάνοφ προσκαλεί τον Τσίπρα

4/6/17 | 0 | 0 | 643 εμφανίσεις

 

Η εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βεστ’ αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ, προτίθεται να προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων στη χώρα του

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, η σταθερότητα στην περιοχή, η αποχή από τη ριζοσπαστική ρητορική και η μη ανάμειξη στις υποθέσεις των κρατών, ήταν τα βασικά μηνύματα του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ στην ομιλία το υ στη συνάντηση των ηγετών των δυτικών Βαλκανίων στο Μπάρντο της Σλοβενίας.

«Είναι καιρός η ΕΕ να αλλάξει προσέγγιση με τα Σκόπια και την περιοχή. Είναι καιρός οι υπηρεσίες ασφαλείας να αρχίσουν να συνεργάζονται εντατικότερα», είπε ο Ιβάνοφ κατά τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων πρότεινε  η επόμενη σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στα Σκόπια και ως ειδικός προσκεκλημένος να παραβρεθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, καθώς εκπρόσωποι της Βουλγαρίας και της προεδρίας της ΕΕ, αξιωματούχοι της ΕΕ, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ. Θέματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν είναι οι προκλήσεις ασφαλείας και τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μεταναστευτική κρίση και την ανάγκη της συνεργασίας με τις τρίτες χώρες, όσον αφορά την ασφάλεια.

Η συνάντηση των ηγετών στο  Μπάρντο της Σλοβενίας, έγινε με την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ –Βάλτερ Σταϊνμάγερ, του προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του προέδρου του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, του προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας,Μπουγιάρ Νισάνι και το μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνη, Ντράγκαν Τσόβιτς.

(vest.mk)

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας