Ο Θάτσι καλεί τον Ράμα να καταργήσουν τα σύνορα Κοσόβου – Αλβανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Το Κοσσυφοπέδιο είναι έτοιμο σήμερα να αποφασίσει για την κατάργηση των συνόρων και των τελωνείων και κάθε άλλο εμπόδιο με την Αλβανία- θα ήταν θαύμα αν το 2020 ξεκινήσει με την κατάργηση των συνόρων μεταξύ μας και παροτρύνω τον Έντι Ράμα να λάβει αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι στην τελευταία διάσκεψη για το 2019.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα να ορίσει την ημέρα και την ημερομηνία για την άρση των εμποδίων, χωρίς να περιμένει τις απόψεις άλλων χωρών.

«Είμαι έτοιμος και δεν μπορούμε να περιμένουμε τις ιδιοτροπίες της Σερβίας για τις περιφερειακές πρωτοβουλίες, όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα επικροτηθεί από χώρες που δεν θέλουν το κοινό μέλλον των δύο χωρών ή τις ανούσιες (κενές) απειλές της ΕΕ», είπε.

Πρόσθεσε ότι εκτιμά το πολιτικό και το  πατριωτικό θάρρος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Αλβανίας, Έντι Ράμα, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για εμπόδια μεταξύ ενός έθνους, χωρίς να περιμένουμε τη γνώμη κανενός επειδή είμαστε ανεξάρτητο κράτος. Η Σερβία δεν έχει κανένα λόγο να παρεμβαίνει», είπε ο Θάτσι.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: Είμαστε αδέλφια, είμαστε ένα έθνος σε δύο κράτη. Έτσι μπορούμε να πάρουμε απόφαση ως ανεξάρτητα κράτη».

Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία της ‘βαλκανικής μίνι Σένγκεν’ ο πρόεδρος του Κοσόβου δήλωσε ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στις συναντήσεις κορυφής της Αχρίδας και των Τιράνων επειδή το Κόσοβο αγνοήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής που έγινε στο Νόβι Σάντ.

malesia.me, shqiptarja.com,

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα