Ο Θάτσι αρνείται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της «μικρής Σένγκεν»

19/12/19 | 0 | 0 | 272 εμφανίσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι απέρριψε πρόσκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα να συμμετάσχει σε συνάντηση των ηγετών των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 20-21 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των ηγετών της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την σύσταση της αποκαλούμενης «μικρής Σένγκεν». Ο Θάτσι δηλώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή διότι «η Σερβία υπονομεύει τις προσπάθειες για την εδραίωση της κρατικής υπόστασης του Κοσόβου». Χαρακτηρίζει επίσης «χωρίς νόημα» τις πρωτοβουλίες για περιφερειακή συνεργασία όσο το Βελιγράδι αρνείται τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο παρελθόν κατά του αλβανικού πληθυσμού και δεν αποδέχεται το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

«Η Σερβία διέπραξε γενοκτονία εναντίον των πολιτών του Κοσόβου και σήμερα όχι μόνο αρνείται τα εγκλήματα που διέπραξε αλλά εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξη του κράτους μας», εξηγεί ο Θάτσι. Ο πρόεδρος του Κοσόβου απορρίπτοντας την πρόσκληση του Έντι Ράμα αναφέρει ότι στόχος της πολιτικής του είναι η ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και όχι η συμμετοχή «σε περιφερειακές πειραματικές πρωτοβουλίες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/”Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο