Ανησυχούσε για τη φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προσληφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Ο Ισπανός πολιτικός έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 2018 όταν είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 ο τότε πρωθυπουργός είχε μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς μιλώντας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και είχε ισχυριστεί ότι ο ο νεποτισμός στην Ελλάδα αποτελεί πολιτική πρακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σάς βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς ειχαν γυρίσει την πλάτη» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ είχε εκφράσει την ανησυχία του για το γεγονός ότι «περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα».

«Σας λέω πως εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην δεξιά της Ελλάδος γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών. Μιλήσατε για λαϊκισμό λυπάμαι αλλά στην δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε» είχε απαντήσει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/o-eyrovouleytis-pou-proselave-ton-yio-tou-k-mitsotaki-katigorouse-ton-tsipra-gia-nepotismo/