Ο Ερντογάν είναι το τέλειο θύμα.

5/6/20 | 1 | 0 | 616 εμφανίσεις

του Γιάννη Στριλιγγά

Με την υποχωρητικότητα μας από την μία και από την άλλη με τις μεγαλοστομίες της η Τουρκία παγιδεύτηκε και πλέον είναι υποχρεωμένη για λόγους δικής της αξιοπιστίας να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα! Στην ουσία δηλαδή, από δικά μας επικοινωνιακά λάθη και δικά τους, η μεταξύ μας σύγκρουση καθίσταται αναπόφευκτη.

Οι Τούρκοι έχουν την πεποίθηση πως το θερμό επεισόδιο τους συμφέρει και το επιδιώκουν για να μας σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν η Ελλάδα επιθυμεί να τελειώνει με την Τουρκία και να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στην περιοχή για τα επόμενα 100 χρόνια, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να μετατρέψει το θερμό επεισόδιο σε γενικευμένο πόλεμο, έχοντας γίνει και οι κατάλληλες κινήσεις προετοιμασίας των Κούρδων στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι διεθνείς συσχετισμοί μας ευνοούν 1000% καθώς, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Κούρδοι, Κίνα, Σαουδική Αραβία ,νδία, όλοι για δικούς τους διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας, έχουν συμφέρον από μια αδύναμη μικρότερη Τουρκία.

Μόνο το Ιράν επιθυμεί την Τουρκία όπως τώρα είναι, λόγο του αν σπάσει, βλέπει να ακολουθεί η σειρά του. Ακόμη και τους ίδιους τους Τούρκους δημοκράτες συμφέρει μια μικρότερη Τουρκία, που με τους Κούρδους να έχουν το δικό τους κράτος και απαλλαγμένοι απο τον Ισλαμοφασισμό του Ερντογάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν ποιο ενωμένοι και ποιο δυναμικά προς την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την ευημερία της τούρκικης κοινωνίας.

Ο Ερντογάν είναι το τέλειο θύμα, για να φορτωθεί την ήττα και τον διαμελισμό της Τουρκίας που θα ακολουθήσει. Και να είμαστε σίγουροι, κανένας δεν θα τον λυπηθεί αν τα γεγονότα στο εσωτερικό και ο διεθνής παράγοντας του επιβάλλουν ένα τέλος όπως των Χίτλερ, Σαντάμ Χουσεΐν, Καντάφι, Μόρσι, μεγαλομανείς όλοι τους όπως ο Ερντογάν. Το ζητούμενο είναι να μην προλάβει να φτάσει τα πράγματα εκεί που τα οδήγησε ο Χίτλερ γιατί αυτό θα γίνει αύριο αν δεν ηττηθεί σήμερα.

ΥΓ. Κάποιος θα πει ότι ο Ερντογάν τα παίρνει όλα, Συρία Λιβύη. Αυτός ακριβώς είναι ένας πρόσθετος λόγος που όλοι έχουν συμφέρον να ηττηθεί.

Στριλιγκάς Γιάννης.

Ystriligas@hotmail.com

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    IslandMan says:

    Πιο ενωμένοι και πιο δυναμικά, όχι ποιο

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Η είδηση που δημοσιεύει το ιστολόγιο της Deutsche Welle στα ελληνικά λέει πως η Γερμανική προεδρία θέλει να εμβαθύνει το διάλογο με την Τουρκία. Ο διάλογος, γενικώς, είναι καλός. Μπορεί να λύσει προβλήματα και να εκτονώσει εντάσεις. Για την Ελλάδα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας