Ο Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί: Μην ξεχνάτε! Ο φόβος είναι ανούσιος όταν έρχεται το τέλος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίασε του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο»

Στη σκληρή γραμμή επέμεινε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίασε του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο με όλες μας τις δυνάμεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις ενέργειές μας για την ασφάλεια των νότιων συνόρων μας». Στη συνέχεια αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας δήλωσε ότι κανείς δεν θα επιβάλλει με το έτσι θέλω τους χάρτες του.

«Όσοι προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία και να επιβάλουν με το έτσι θέλω τα επιχειρήματά τους και τους χάρτες τους στην ανατολική Μεσόγειο, τώρα άρχισαν να προσέρχονται στο τραπέζι της διπλωματίαςΗ επιμονή «όλα είναι δικά μου» εναντίον μιας χώρας που έχει 83 εκατομμύρια πληθυσμό και 780.000 τ.χλμ. έδαφος, δεν είναι ούτε ρεαλιστική ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί μέσω συμφωνίας, διαλόγου και διαπραγματεύσεων», είπε, ενώ συνέχισε με τον χαρακτηριστικό γλαφυρό του τρόπο τις προειδοποιήσεις.

«Καθώς τα βήματα της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο δυνατά, αυξάνονται και οι ανησυχίες εκείνων που έβλεπαν τη χώρα μας ως αποικιοκρατική. Μην ξεχνάτε! Ο φόβος είναι ανούσιος όταν έρχεται το τέλος. Με όποιον προχωράει δίπλα μας και είναι συνοδοιπόρος μας, όταν χρειαστεί θα μοιραστούμε το ψωμί μας, θα προχωρήσουμε μαζί τον ίδιο δρόμο και θα είναι φίλοι μας, αδελφοί μας. Θέλω να γίνει γνωστό ότι δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που μας έστησαν ενέδρα, συμπεριφέρθηκαν εχθρικά και ειδικά αυτούς που μας επιτέθηκαν», ανέφερε.

Συνεχίζοντας τον όλο υπόνοιες λόγο του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «εκείνοι που γυρίζουν την πλάτη στα ιστορικά γεγονότα και τις διεθνείς συμφωνίες για την προστασία των συμφερόντων μερικών χωρών στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν τίποτα να πουν στον κόσμο. Αυτοί που προσπαθούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην περιοχή μας και στον κόσμο εξαιτίας της εχθρότητάς τους απέναντι στην Τουρκία, στην πραγματικότητα ετοιμάζουν το τέλος τους με τα ίδια τους τα χέρια. Εκείνοι που ορθώνονται μπροστά μας είναι σαν τα δέντρα που έχουν σαπίσει από μέσα. Είναι σαν ένα κορμό που με κέλυφος, αλλά που με την πρώτη καταιγίδα κινδυνεύει να πέσει». Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν εποφθαλμιά τα δικαιώματα κανενός, αλλά θέλει οι άλλοι να σέβονται της χώρας του.

«Στην Κύπρο, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και οπουδήποτε υπάρχουν διαφωνίες εμείς δεν απλώνουμε χέρι στα δικαιώματα, το δίκαιο και την αξιοπρέπεια κανενός. Θέλουμε μόνο να γίνονται σεβαστά τα δικά μας δικαιώματα, το δίκαιό μας και τα συμφέροντά μας. Απευθύνουμε έκκληση να μάθουν τα πραγματικά χαρακτηριστικά αυτής της χώρας», είπε και φωτογραφίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ανέφερε ότι «ούτε εμείς θέλουμε μια χούφτα φιλόδοξοι, οι οποίοι τρέφονται με την ένταση, να οδηγήσουν τη χώρα τους σε καταστροφή για πολιτικό όφελος».

ethnos.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ, ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα