Ο Ερντογάν συνέλαβε τον αδελφό του Νταβούτογλου ως οπαδό του Γκιουλέν

14/1/17 | 0 | 0 | 785 εμφανίσεις

davutoglou_family-630x40013 Ιανουαρίου 2017, 22:43

Ο αδελφός του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου λέγεται ότι συνελήφθη στα πλαίσια έρευνας σχετικά με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μεταδίδει το Turkish Minute.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ισμέτ Οζτσελίκ (İsmet Özçelik), αρθρογράφο της εφημερίδας Aydınlık, ο λόγος που ο Νταβούτογλου δεν εμφανίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η κράτηση του αδελφού του που συνελήφθη κατηγορούμενος για σχέσεις με τους γκιουλενιστές.

«Οι πάντες στην Άγκυρα συζητάνε αυτούς τους ισχυρισμούς. Ρωτήσαμε το κοντινό περιβάλλον του Νταβούτογλου σχετικά. Είπε ότι συνελήφθη για λίγο και μετά αφέθηκε ελεύθερος. Η ακριβής ημέρα της σύλληψής του είναι άγνωστη. Το κρατάνε μυστικό», έγραψε ο Οζτσελίκ.

Ο Νταβούτογλου παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Τουρκίας για να τον διαδεχτεί ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, στα τέλη Μαΐου 2014, ύστερα από διαφωνίες του με τον Ερντογάν.

Το Turkish Minute γράφει ότι ο Νταβούτογλου κατηγορήθηκε ότι είχε μυστική συνάντηση με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σε εκείνη τη μυστική συνάντηση ο Νταβούτογλου δεν ήταν μόνος του αλλά ήταν μαζί με τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

tribune

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο