Ο Ερντογάν, με όργανο διαστρέβλωσης το πρακτορείο Anadolu, φακέλωσε τους «αραβογενείς» βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Στην νέο-οθωμανική λογική του «ερχόμαστε…»

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected], www.kalkis.eu

Αυτό προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Marianne της 26ης Ιουλίου 2022 με τίτλο :  «Όταν το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu φακελώνει τους «Άραβες» της Εθνοσυνέλευσης» (Quand l’agence de presse turque Anadolu liste les “Arabes” de l’Assemblée nationale). Φακέλωμα (Fichage).

Πράγματι σε ένα τηλεγράφημα που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου 2022, το πρακτορείο Ειδήσεων της τουρκικής κυβέρνησης κατέταξε  όλους τους Γάλλους βουλευτές βορειοαφρικανικής καταγωγής (δηλαδή τους προερχόμενους από τις χώρες του Μεγκρέμπ). Σε μια λίστα, συνοδευομένη από αμφίβολα εθνοτικά στατιστικά στοιχεία και από μια πολιτική ανάλυση για τους λιγότερο μυημένους. Αυτό αναφέρει το περιοδικό Marianne.

Με τι παίζει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu;

Μα φυσικά με την πολύ γνωστή σε εμάς τους Έλληνες ψευδομαρτυρία και μαύρη τουρκική προπαγάνδα που τις υφιστάμεθα σε καθημερινή βάση και μας ενοχλούν.

Στο επίμαχο τηλεγράφημά του που γράφτηκε αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2ου γύρου των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, το πρακτορείο Anadolu επιδόθηκε σε μια πολύ εκπληκτική άσκηση : δηλαδή απαρίθμισε όλους τους εκλεγμένους Γάλλους βουλευτές βορειοαφρικανικής καταγωγής ή τουλάχιστον θεωρούμενους ως τέτοιους. Χρησιμοποιώντας ένα επιτηδευμένο λεξιλόγιο, όπως : «Γάλλος αραβικής καταγωγής», το όργανο προπαγάνδας της Τουρκίας επισήμανε ότι «η πλειοψηφία μεταξύ αυτών των βουλευτών είναι γυναίκες και κοινοβουλευτικοί που υποστηρίζουν τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν».

Έτσι ανέφερε εννέα ονόματα βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων

@ της υφυπουργού Εξωτερικών Sarah El Haïry,

 

 

@ της βουλευτού του κόμματος Horizons της Naïma Moutchou ,

 

 

@ και του εκλεγμένου μέλους της αριστερής σύμπραξης των Nupes,

Karim Ben Cheikh.

Για να υποστηρίξει το τηλεγράφημά του, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο φρόντισε να συνοδεύσει αυτό το φακέλωμα με μια βιογραφία των νέων αιρετών αλλά και με τη γενεαλογία τους που θεωρούνται «Άραβες», αναφέροντας μάλιστα τον τόπο γέννησής τους και των γονέων τους, εκ των οποίων αρκετοί γεννήθηκαν στην Αλγερία, το Μαρόκο ή την Τυνησία.

Αβάσιμα στοιχεία και ψευδείς ειδήσεις (Fake news)

Όμως το γνωστό όργανο Τύπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί. Σχεδίασε και μια σειρά «ψεύτικών δεδομένων» για «την αραβική και μουσουλμανική κοινότητα στη Γαλλία», που την υπολόγισε σε «πέντε εκατομμύρια ανθρώπους», όπως έγραψε το Anadolu. Έτσι, το τουρκικό Πρακτορείο εκτίμησε ότι «οι Άραβες» αντιπροσωπεύουν το «8% του συνολικού γαλλικού πληθυσμού», όπως ανέφερε στο σχετικό τηλεγράφημά του. Για να αιτιολογήσει δε αυτά τα «στοιχεία», το Πρακτορείο επικαλέστηκε μία και μοναδική πηγή «πρόσφατες στατιστικές που δημοσιεύθηκαν από τοπικό ερευνητικό κέντρο» (ποιο ερευνητικό κέντρο ;). Δηλαδή μη επαληθεύσιμα στοιχεία, όταν τα εθνοτικά στατιστικά στοιχεία απαγορεύονται σήμερα στη Γαλλία από τον Νόμο για την Προστασία Δεδομένων της 6ης Ιανουαρίου του 1978.

Εκτός από αυτά τα αβάσιμα στοιχεία, το πρακτορείο Anadolu έφτασε ακόμη και στο σημείο να δημοσιεύει στους Τούρκους «μπουνταλάδες» τις ψευδείς πληροφορίες, ότι δήθεν η Γαλλία έχει σήμερα  «μια Εθνοσυνέλευση χωρίς πλειοψηφία». Δηλαδή μια ανακριβής πέρα για πέρα πληροφορία.

Αν και ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, με 289 έδρες, η πολική σύμπραξή του έλαβε ωστόσο σχετική πλειοψηφία με 245 έδρες από το σύνολο των 577 εδρών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Το εν λόγω πρακτορείο ολοκλήρωσε την ψευδή είδησή του με μια πολιτική ανάλυση να την κάνει ο Αλλάχ … που παραπέμπει ιδιαίτερα σε μια «χώρα τη Γαλλία που αντιμετωπίζει μια κρίση εξουσίας».

Πώς τεκμηριώνεται αυτή η «ανάλυση», όταν η Γαλλία έχει σήμερα εκλεγμένο Πρόεδρο και κυβέρνηση μειοψηφίας (ενώ η Ιταλία π.χ. δεν έχει) και η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε ήδη το νομοσχέδιο για «την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης» των Γάλλων ;

Για ποια κρίση εξουσίας μιλάει το Πρακτορείο προπαγάνδας Anadolu ;

Του χρόνου τέτοια εποχή (Ιούλιος του 2023) θα έχει άραγε η Τουρκία εκλεγμένο δημοκρατικά Πρόεδρο και τουρκική εθνοσυνέλευση ;

Μακράν εμού οι προφητείες.

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα