Ο Ερντογάν μήνυσε το γαλλικό περιοδικό Le Point

28/10/19 | 0 | 0 | 188 εμφανίσεις

Το γαλλικό περιοδικό Le Point στο κύριο άρθρο του χαρακτήρισε την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ως ‘Εθνοκάθαρση’ εναντίον του κουρδικού πληθυσμού. 

Ένα άρθρο που προκάλεσε τη μήνη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά συντάκτη του γαλλικού περιοδικού.

«Αυτή είναι μια δικτατορική αντίδραση, δεν καταλαβαίνει ότι μπορούμε να τον επικρίνουμε», δήλωσε ο συντάκτης του περιοδικού Ετιέν Γκερνέλ.

Ο Γκερνέλ μιλώντας στην Deutsche Welle είπε χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν τολμά να λέει αυτό που θα κάνει. Κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι μια ειλικρίνεια των προθέσεων του. Είπε θα συντρίψει τα κεφάλια των Κούρδων και κατόπιν άρχισε να το κάνει».

Ο Γάλλος δημοσιογράφος αναφερόμενος στη μήνυση του Ερντογάν, είπε:

«Εάν ο Ερντογάν ανοίξει μια τέτοια υπόθεση, θα είναι δύσκολο να την κερδίσει γιατί αυτό που έγραψα είναι αλήθεια. Υπάρχουν έρευνες και συνεντεύξεις.  Ότι είπαμε είναι πραγματικό  δεν το είπαμε στον αέρα. Δεν ανησυχώ. Μας επιτίθεται από την Τουρκία, για εσωτερικούς λόγους».

«Δεν παίρνουμε ούτε μία λέξη πίσω», πρόσθεσε.

Το περιοδικό «Le Point» έγραψε ότι η επίθεση της Τουρκίας στις 9 Οκτωβρίου στη βόρεια Συρία ήταν η μέθοδος του Ερντογάν, εθνοκάθαρση. «Θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να σφάξει τους Κούρδους και να απειλήσει την Ευρώπη;

Ο Τούρκος πρόεδρος υπέβαλε μήνυση εναντίον του Ετιέν Γκερνέλ και Ρομάν Γκουμπέρτ για ‘προσβολή του προέδρου’…

basnews.com

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/10/20 | (1 σχόλια)
    ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ* 18.10.2020 • 09:59 Η νέα ΝAVΤEX της Τουρκίας για την έξοδο του «Ορούτς Ρέις» κατέδειξε τα όρια της δεσμευμένης περιοχής, που εκτείνονται νοτίως του σημείου που απέχει 6,5 ν.μ. από το σύμπλεγμα Μεγίστης/Καστελλορίζου. Πρόκειται για περιοχή υφαλοκρηπίδας από ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας