ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ηγέτης είναι αυτός που φροντίζει για την ευημερία , την πρόοδο, την εκπαίδευση του λαού του και συμβάλει στην διεθνή ειρήνη . Κανείς δεν γίνεται ηγέτης καταπιέζοντας, φτωχοποιώντας τον λαό του και βουτώντας το χέρι του βαθιά στον κρατικό κορβανά.

Μπορεί οι τεθωρακισμένες λιμουζίνες και τα πανάκριβα ιδιωτικά τζετ να εντυπωσιάζουν κάποιους φτωχούς οπαδούς που θαυμάζουν το μεγαλείο του ηγέτη , ο οποίος επιβάλλεται με την καταπίεση και τις εθνικιστικές κορώνες.

Ο Ερντογάν κατάφερε πολλές φορές να σφετεριστεί τις ψήφους του τουρκικού λαού ασκώντας επιθετική εξωτερική πολιτική κυρίως έναντι της Ελλάδας.

Δυστυχώς γι αυτόν οι σφυγμομετρήσεις που γίνονται δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί εχθρούς τους ΄Ελληνες παρά την καθημερινή πλύση εγκεφάλου που κάνουν πολιτικοί και Τύπος.

Αυτός ο «μεγάλος ηγέτης» που καθυβρίζει τους πάντες και μετά ανερυθρίαστα τους εκλιπαρεί ,μας απειλεί ότι θα μας ρίξει στη θάλασσα όπως έκανε το 22 με τους προγόνους μας. Εμείς τον καλούμε να αναλογιστεί τι έπαθε η χώρα του με το διωγμό, τον αφανισμό, την εξόντωση των γηγενών μη μουσουλμάνων κατοίκων στον τομέα του εκδυτικισμού , του Πολιτισμού και της Οικονομίας. .. Άγονα , χέρσα , ακαλλιέργητα τα εύφορα εδάφη. Ανύπαρκτη η Κτηνοτροφία. Φτώχια, πείνα και δυστυχία παντού. Η κοσμοπολίτικη Πόλη θυμίζει πρωτεύουσα μεσανατολικής χώρας…

Οι συσκέψεις , οι δηλώσεις φανερώνουν μια πρόθεση πολεμικής επιχείρησης έναντι της Ελλάδος . Επικαλείται την κατάληψη Νησιών εκ μέρους της χώρας μας χωρίς να αναφέρει ποια είναι αυτά και πότε καταλήφθηκαν. Εδώ και καιρό θέλει μια εξωτερική επιτυχία για εσωτερική κατανάλωση. Απειλή εμάς με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ έστω για ένα νεύμα ή μια χειραψία με τον Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν μπορεί να μην είναι ηγέτης είναι όμως ένας πολύ καλός ζογκλέρ τουρκιστί hokkabaz.

Υποστηρίζει ότι το μέλλον της χώρας του βρίσκεται στην Ευρώπη και φλερτάρει με τις χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και φωτογραφίζεται αγκαζέ με τον Πούτιν.

Ξεχνά ότι ο Πούτιν ήταν αυτός που δεν του επέτρεψε «να πάει μια νύχτα ξαφνικά» στη Συρία…

Η Άγκυρα επιδίδεται περίτεχνα σε προβοκάτσιες. Αυτό το ομολόγησε ο Στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου (επιτελικός Αρχηγός Υπηρεσίας Ειδικού Πολέμου και γενικός  γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας 1988-1990). Ο ίδιος ομολόγησε την προβοκάτσια που οδήγησε στο οργανωμένο Πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955, τον βομβαρδισμό του γραφείου Πληροφοριών της Τουρκίας στην Κύπρο το 1958, τον βομβαρδισμό του τεμένους Μπαϊρακτάρ , επίσης στην Κύπρο.

Σίγουρα ψάχνονται για κάποια προβοκάτσια. Πιθανότατα δεν θα τολμήσουν να κάνουν κάτι στα Νησιά, γιατί ξέρουν ότι θα το πληρώσουν ακριβά. Γι αυτό εξάλλου ζητούν την αποστρατικοποίηση τους για να κάνουν περίπατο, όπως έκαναν στην Κύπρο .  Εκεί που πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας είναι η Κύπρος. Γιατί εκεί μπορεί να έχουν  την  ¨κρυφή¨ υποστήριξη και της Μεγάλης Βρετανίας. Η Αμμόχωστος μπορεί να είναι ο στόχος της ηρωικής νίκης του Ερντογάν.
Όσες φωτογραφίες αθώων νεκρών παιδιών και αν προβάλει , υπάρχουν άλλες τόσες με καμένα κορμάκια μικρών Κούρδων που γνώρισαν το χάδι του τουρκικού Στρατού.
Ο Πρέσβης ε.α Χακάν Οκτσάλ υποστηρίζει ότι κανείς πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας δεν ακούει τα λόγια του Ερντογάν. Ίσως να έχει δίκαιο, όμως θα περίμενε κανείς από τον ΟΗΕ να εξοργιστεί με την έκκληση που έκανε στην έδρα του Οργανισμού, όταν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παρανομήσει και να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

Δυστυχώς δεν έλαβε την ηχηρή απάντηση που έπρεπε σε αυτό το θέμα. Ζήτησε από τον διεθνή οργανισμό να διαγράψει όλες τις αποφάσεις, τα ψηφίσματα του και να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.  Ολη η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλιθεί στο μεγαλείο του ηγέτη. Ειλικρινά αν πιστεύει ότι αυτός είναι τόσο μεγάλος, τόσο σπουδαίος ώστε να ταυτίζεται με τον Αμερικανό Πρόεδρο χρειάζεται ιατρική βοήθεια….

Το λάθος τόσο το δικό μας όσο και της διεθνούς κοινότητας , όσο σημαντικά και αν είναι τα συμφέροντα της, είναι ότι ανέχονται όλα όσα λέει στο παραλήρημα του. Μια βροντερή φωνή που θα ηχήσει με αντίστοιχη επίδειξη αποφασιστικότητας θα είναι αρκετή για να μαζευτεί. Άλλωστε δεν θα είναι πρώτη φορά που θα το κάνει. Όταν όμως αυτός απειλεί και καθυβρίζει  από το βήμα του ΟΗΕ κι εμείς απλώνουμε χέρι φιλίας αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο.

Ο άνθρωπος που κομπάζει γιατί μεγάλωσε στο Κασιμπασα (συνοικία φημισμένη για τους μάγκες της) δεν μπορεί να καταλάβει τις αβρότητες …

Τέλος, ο Ερντογάν πάσει θυσία χρειάζεται μια εξωτερική νίκη για να την πουλήσει στους οπαδούς του να τον ξαναψηφίσουν. Αν δεν το πετύχει και κινδυνεύσει να χάσει μπορεί να αιματοκυλίσει τον κόσμο , αρκεί να επιβιώσει αυτός και η φαμίλια του.

https://www.militaire.gr/o-erntogan-tha-psaxei-mia-niki-gia-na-epaneklegei-kai-gi-ayto-prepei-na-anisychoyme-liana-mystakidoy/