Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

25/3/17 | 0 | 0 | 393 εμφανίσεις

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε στον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών ( BND) για τις δηλώσεις του, ότι «το Βερολίνο δεν έχει πεισθεί ότι ο ιεροκήρυκας του Ισλάμ, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ είναι ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου έτους», όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής της BND, Μπρούνο Καλ  που με τις δηλώσεις του αυτές, εκπροσωπώντας την ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης, υποστηρίζει το Kίνημα Γκιουλέν, που στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δηλώσεις του Μπρούνο Καλ δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό  «Der Spiegel» που ανέφερε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να μας πείσει αλλά εξακολουθεί να αποτυγχάνει στην ενοχή του Γκιουλέν».

Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται σε ανάμειξη του στο πραξικόπημα, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν.

Οι σχολιασμοί του Ερντογάν έρχονται σε μια τεταμένη στιγμή στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, αλλά και της Ολλανδίας, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των Τούρκων της διασποράς, για το δημοψήφισμα στην Τουρκία της 16ης Απριλίου.(dnevnik.bg)

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας