Ο Ερντογάν είπε: «Η Τουρκία δεν χρειάζεται την έγκριση του Μπάιντεν να αγοράσει από τη Ρωσία νέα παρτίδα S-400»

16/1/21 | 0 | 0 | 93 εμφανίσεις

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , η Άγκυρα σκοπεύει να συζητήσει με τη Μόσχα την παράδοση μιας δεύτερης παρτίδας συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, γράφει η ρωσική Interfax.

Τόνισε ότι η χώρα του είναι ελεύθερη να επιλέξει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη της κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, οι νέες συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας για το  S-400 θα πραγματοποιηθούν στα τέλη αυτού του μήνα.

Ο Ερντογάν είπε ότι καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να καθορίσει την αμυντική πολιτική της Τουρκίας.

«Δεν ξέρω τι θα πει ο Μπάιντεν , αλλά δεν θα πάρουμε καμία άδεια από κανέναν ούτως ή άλλως», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διοίκησης.

Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και  Ουάσινγκτον προέκυψε αμέσως μετά την απόκτηση των πρώτων ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας από τη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και πάγωσαν την πώληση μαχητών F-35.

Στο  ΝΑΤΟ καταδίκασε επίσης τις ενέργειες της τουρκικής πλευράς και ισχυρίστηκε ότι το ρωσικό σύστημα δεν μπορεί να ενσωματωθεί στη δομή των στρατών της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό και ότι η Λευκορωσία θα αγοράσει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Οι λόγοι για να βλέπετε "Anixnefseis web tv" είναι πολλοί αλλά θα σας αναφέρω τρείς, χωρίς να δίνω μικρότερη σημασία σε ερεθίσματα από άλλες. 1.- Ο Υποστράτηγος ε.α., Οικονομολόγος και Συγγραφέας Γιώργος Χατηθεοφάνους ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας