Ο Ερντογάν απαιτεί από τις ΗΠΑ να του παραδώσουν τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΡΑΜΠ

ΚΟΣΜΟΣ25|10|2019 | 02:00


Την παράδοση του επικεφαλής του ΣΔΔ ζητά από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυστηρό ύφος, για άλλη μία φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε από τις ΗΠΑ, να παραδώσουν στη χώρα του τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί, τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη».

Οι δυνάμεις του Αμπντί αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αποτελούν τον de facto στρατό της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων της Συρίας. Για τον Ερντογάν είναι στη λίστα των «τρομοκρατών» και ζητά από τις ΗΠΑ να τον παραδώσουν, την ώρα που Αμερικανοί Γερουσιαστές πιέζουν την κυβέρνηση να του δώσει βίζα για να μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ.

«Η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μαζλούμ, είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται και έχει εκδοθεί σε βάρος του κόκκινη ειδοποίηση της Interpol», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Ο Ερντογάν μάλιστα, επιβεβαίωσε πως στις 13 Νοεμβρίου θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ όπου θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συνάντηση όπου θα προσπαθήσουν να ρίξουν τους τόνους στις σχέσεις των δύο χωρών μετά την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-erntogan-zita-apo-ipa-tin-paradosi-toy-ampnti

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα