Ο Ερντογάν έδωσε το σήμα της έναρξης της εισβολής στη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Μετά την παρουσία του στην  «TEKNOFEST» που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δηλώσεις στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.

Μιλώντας για την πιθανή επιχείρηση κατά της Συρίας , ο Πρόεδρος είπε, «Μια νύχτα, προσγειωνόμαστε στους λόφους τους, και πρέπει να το κάνουμε. Θα ξεριζώσουμε την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στο TEKNOFEST που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Μπακού. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη για τους επετειακούς εορτασμούς της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο Πρόεδρος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο.

«Η βοήθεια των Αμερικανών στις τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζεται»

Ο Ερντογάν έκανε εκτιμήσεις και για τη Συρία, όπου στράφηκε η προσοχή, μετά τη δήλωση: «Μπορεί να υπάρξει νέα επιχείρηση».

Οι δημοσιογράφοι είπαν, «Υπήρξαν 4 επιτυχημένες επιχειρήσεις σε αυτήν την περιοχή στο παρελθόν. Είναι μια γνωστή περιοχή, στην πραγματικότητα. Είναι κοντά η ώρα της επιχείρησης;»

Απαντώντας στην ερώτηση, ο Ερντογάν είπε: «Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αναπάντητη την παραμικρή επίθεση κατά της Τουρκίας από τα βόρεια της Συρίας. Υπάρχουν ορισμένα σημεία εστίασης τρομοκρατικών οργανώσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Αυτά τα εστιακά σημεία ποικίλλουν από βορειοανατολικά προς βορειοδυτικά της Συρίας. Βρίσκονται σε όλες αυτές τις περιοχές.

Δυστυχώς, όλες οι δυνάμεις του συνασπισμού, ειδικά οι ΗΠΑ, παρέχουν σοβαρά όπλα, οχήματα, εξοπλισμό και πυρομαχικά σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και εξακολουθούν να το κάνουν.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει χιλιάδες φορτηγών με αυτά τα βοηθήματα Σε ποιον κάνει; Για το PKK,  το YPG, τις τρομοκρατικές οργανώσεις του PYD.

Αυτά τα βοηθήματα δόθηκαν σε όλους και συνεχίζεται ακόμα. Τους δίνουν ακόμη και εκπαίδευση στην περιοχή».

«Μια νύχτα θα πέσουμε στους λόφους τους»

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η πολιτική των μηδενικών παραχωρήσεων για την τρομοκρατία συνεχίζεται και συνέχισε χαρακτηριστικά:

«Τώρα, ενώ αυτά τα γεγονότα είναι στη μέση, εξακολουθούμε να τα αγνοούμε; Όπως ακριβώς υπάρχουν επιχειρήσεις κατά του PKK και των οπαδών του στο Βόρειο Ιράκ, η ίδια κατάσταση ισχύει πολύ περισσότερο για τη Συρία, είναι πολύ πιο σημαντικό.

Όπως λέω πάντα, προσγειωνόμαστε ξαφνικά στους λόφους τους ένα βράδυ, πρέπει να κατέβουμε εκεί. Θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα των μαρτύρων μας.  Εδώ εξουδετερώσαμε περίπου 30 τρομοκράτες σε δύο ημέρες.

«Συνολικά, έχουμε εξουδετερώσει πάνω από 100 τρομοκράτες αυτή τη στιγμή. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί, δεν μπορούμε να την αφήσουμε να φύγει. Θα ξεριζώσουμε την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες», είπε με έμφαση.

Haber.com

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα