Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΣΑ. Η ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
(Με αφορμή τη δήλωση Πέτσα: όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει)
Η διαφορά του δικού μας κόσμου απο τον δικό τους είναι πως στον δικό μας, η πολιτική και η πολιτεία υπάρχουν για να μην πεθαίνει όποιος δεν προσαρμόζεται.
Έτσι είναι κ. Πέτσα, όπως το λέτε. Αλλά οι ανθρώπινες κοινωνίες συγκροτούνται και διαμορφώνουν τις πολιτείες τους για να αντιμετωπίσουν και τον κοινωνικό δαρβινισμό.
spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σ’ ἄλλους καιροὺς ποὺ ἡ ἐπιταγὴ γιὰ “προσαρμογὴ” γινόταν εὐθέως ἀντιληπτὴ ὡς προτροπὴ στὴν ὑποδούλωση, ὁ λαός μας ἔδειχνε, μὲ σαφῆ προσήλωση στὸ “ἀπροσάρμοστο” φιλελεύθερο τότε φρόνημά του, στοὺς ἐπίδοξους Πέτσες γιὰ ποιά ἀνέκαθεν κόψη μιλᾶ ὁ ἐθνικὸς Ὕμνος. Κι ἔτσι “ἀπ’ τὰ κόκκαλα” βγήκαμε ζωντανοὶ εἰς πεῖσμα τῶν Πετσῶν μέχρι τῆς σήμερον.

 2. Αυτός είναι ο πολιτισμός του νεοφιλελευθερισμού. Το τέλος του δηλαδή(του πολιτισμού).Αυτή είναι η ουσία του και δεν πρέπει να εντυπωσιάζει το ό,τι, σε στιγμές, και κατά λάθος βέβαια, τα πράγματα θα ειπωθούν με το όνομά τους. Ό,τι πάλεψε να νικήσει επί αιώνες η ανθρωπότητα επιστρέφει το ίδιο άγριο και αδυσώπητο. Συχνά απροκάλυπτα.

 3. Έκανε τέτοια δήλωση ?!!?

  Άλμπερτ Αϊνστάιν:«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.» –

  Κάποιος να πει στον κύριο Πέτσα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είμαστε ολίγον τι “απροσάρμοστοι” κι αν δεν προσαρμοστεί μαζί μας , σε λίγο τον βλέπω να πεθαίνει !

  Άλλωστε τί αξία έχει να ζεις χωρίς ταυτότητα ?
  Έχεις πεθάνει ήδη κι απλά δεν το ξέρεις!

  Τελικά μου φαίνεται πως τα ζόμπι της πολιτικής , βιάζονται να μας πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα πριν μας προλάβει το δημογραφικό !!!

  Τα είχαμε όλα στην Ελλάδα ,τα Ορκ κι ο Σάουρον μας έλειπαν!!!

 4. Όλοι δικαιούνται να λένε αρλούμπες-πρόσφατα ο Χρυσόστομος πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου τις εκστόμισε και τις επιμένει-γιατί να εξαιρεθεί ο κ.Πέτσας- που προς τιμή του αυτοδιορθώθηκε;;;,
  Δεν δικαιούνται όμως οι νουν έχοντες να τις παίρνουν στα σοβαρά και να τις επεκτείνουν σε ένα ολόκληρο χώρο ,που εξαρχής απευθύνεται στο λογικό και όχι στο θυμικό των Ελλήνων.
  Η προσαρμογή στις εναλλαγές της φύσεως δεν είναι όρος επιβίωσης όλων των εμβίων όντων από τη Δημιουργία του κόσμου μας;;;.
  Όσο για την πολιτική ,πόσοι απροσάρμοστες θεωρίες και πόσοι απροσάρμοστοι υποστηρικτές τους προσαρμόστηκαν για να επιβιώσουν ,με τελευταία την καταρρεύσασα το 1989 κομουνιστική ;;;

 5. Σ.Α.Ν.

  Αγαπητέ μου Σ.Α.Ν. αφήστε το καλύτερα…
  Καλή η προσπάθεια σας, αλλά τέτοιου είδους δήλωση σαν του κου Πέτσα δεν δικαιολογείται και δεν σας αξίζει να γίνεται ο υπερασπιστής της .

  Το ότι είπε κάποιος Μητροπολίτης μια χονδροειδή αρλουμπα, δεν δικαιολογεί τις “αρλουμπες” των άλλων.

  Οι προσαρμογές των ανθρωπίνων όντων στις εναλλαγές της φύσης , που αποτέλεσε μια εξελικτική διαδικασία χιλιετηρίδων, δεν δικαιολογεί την προσαρμογή των ανθρώπων στις καταδυναστικου τύπου επιβολές και στα θέλω άλλων ανθρώπων και μάλιστα με τον ολιστικά εκβιαστικό τρόπο που ελέχθη (“όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει!”)

  Είδατε φτάσατε ακόμα κι εσείς για να δικαιολογήσετε μέσα σας τέτοιες ολοκληρωτικού τύπου νοοτροπίες να τις συγκρίνετε στην κατάληξη του κειμένου σας με αντίστοιχου τύπου νοοτροπίες αλλογενών κοσμοσυστημάτων.

  Όσο για την μεταμέλεια, αυτη εκδηλώνεται εμπράκτως κι όχι λεκτικώς, αλλά με υποβολή παραίτησης ως ένδειξη συγνώμης , που γίνεται άμεσα αποδεκτή ώστε να επιβεβαιώνεται η αντίθεση του συνόλου κι η έλλειψη ανοχής του σε αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις..
  Διαφορετικά εκδηλώνεται σιωπηρώς μέσω αποδοχής της παραμονής του στους κυβερνητικούς θωκους, μια ιδιότυπη ,σιωπηρή αποδοχή στις αρχικές δηλώσεις.που δεν καταδικάστηκαν ευθέως ποτέ.

  Επιπλέον τα είπα, ξειπα του κυρίου Πέτσα δεν ήτανε αυθόρμητα και δεν “αυτοδιορθωθηκε” , όπως υποστηρίξατε αμέσως , αλλά ως συνέπεια των αντιδράσεων ,που επέσυραν οι δηλώσεις του αυτές ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα!

  Επειδή κάποιος ζήτησε εξ’αναγκης συγγνώμη για τις απόψεις του δεν σημαίνει ότι άλλαξε κι απόψεις κι ανακάλυψε από την μια μέρα το φως το αληθινόν!

  Άλλωστε ο πρώτος που προχώρησε , μετά την συγνώμη του σε γενικεύσεις και προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το κόμμα του ήταν ο ίδιος ο κύριος ο Πέτσας, με τις δηλώσεις του που ακολούθησαν την “συγνώμη”!
  Πόσο γενναίο το βρίσκετε αυτό?

  Δεν λέει αδίκως ο λαός ότι από τότε που βρέθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο..

  Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας είναι ότι η εξαίρεση δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα.
  Από αυτή την άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οι γενικεύσεις είναι άδικες.
  Αλλά όσο ο κανόνας δίνει άλλοθι και περιθάλπει την εξαίρεση , μοιραία θα ταυτίζεται μαζί της , αποδεχόμενος τις γενικεύσεις κι όντας ευαλωτος σε αυτές.

  Επειδή ανήκετε σε έναν πολιτικό χώρο αγαπητέ μου Σ.Α.Ν. δεν μπορεί να ψάχνετε επιχειρηματολογία για να δικαιολογήσετε τα πάντα και να εμφανίζεστε ελαστικός στα αδικαιολόγητα .
  Απεναντίας , έχω την άποψη ότι θα έπρεπε να ήσασταν πρώτος εσείς αυτός που θα ασκούσατε την πιο αυστηρή κριτική αξιώνοντας βελτιώσεις κι όχι υποκριτικές “αυτοδιορθωσεις” στις οποίες οδήγησαν οι περιστάσεις.

  Δικαίωμα του κυρίου Πέτσα και του κάθε κυριου Πέτσα, είναι να έχει τις απόψεις του. Αλλά όταν αυτές δεν είναι συμβατές με το πολίτευμα του κράτους που εμφανίζεται μέσω κυβερνητικών θέσεων να εκπροσωπεί, τότε δεν θα αλλάξει ο χαρακτήρας του πολιτευματις για χάρη του. Φεύγει αυτός από την δημόσια θέση που κατέχει, πάει σπίτι του κι ιδιωτεύει και λέει ότι αρλουμπα θέλει και του κατέβει στο κεφάλι.
  Αν βέβαια τον ανεχθούν κι αυτόν και τις απόψεις του, ακόμα κι οι τοίχοι του σπιτιού του…

 6. Αγαπητή κυρία Μαρία .Ν.Παπαδοπούλου,
  Λυπούμαι που διαθέσατε τόσο χρόνο και τόσες φράσεις για να ασχοληθείτε με την αρλούμπα -που επειδή δεν την δικαιολογώ την χαρακτηρίζω ως τέτοια- ενός συνηθισμένου ανθρώπου ,λέτε και δεν ακούτε ακούμε νυχθημερόν και διαβάζουμε αρλούμπες παντού και από πολιτικούς συνήθως της μονίμως επαναστατημένης Αριστεράς στην πολιτική και την κοινωνία και στις οικογένειές μας και τα Σχολεία κάθε βαθμίδος από δασκάλους και την ευμετάβολη και ακατέργαστη εφηβική και μετεφηβική νοοτροπία και έκφραση.
  Μας έγινε συνήθεια κοντά σαράντα χρόνια και τουλάχιστον οι ενήλικες με κάποιας κριτική σκέψη ας μη αναγάγουμε τέτοιες ”αρλουμποειδείς” υπερβολές σε κίνδυνο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ή, της Θρησκείας μας από τις δηλώσεις ιερωμένων .
  Δεν γίνεται αποτελεσματική αντιπολίτευση όταν κάνεις την τρίχα τριχιά και όταν αυτοδιορθώνεται ο πταίσας ,τον οποίον ο σοφός ”αναμάρτητος σε ανάλογες περιπτώσεις σοφός λαός θα τον στείλει στο σπίτι του. Μακάρι να είχαμε τέτοια αραίωση ,αλλά δυστυχώς περίσσεψαν παντού και παγκοσμίως ”τα ζαβά” που πάντα υπήρχαν σε μικρότερη αναλογία.
  Σας επαναλαμβάνω ,τέλος, ότι ανήκω στον χώρο της κοινής λογικής ,με κριτική σκέψη και στις απόψεις μου δεν παρασύρομαι από συναισθήματα και ιδεοληψίες.
  Εύχομαι να μην ακούτε αρλούμπες στο στενό οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον.

 7. Σ.Α.Ν.

  Όχι αγαπητέ μου Σ.Α.Ν. ευτυχώς δεν ακούω αρλούμπες στο στενό οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον , για αυτό κι έχω την απαίτηση να μην τις ακούω δημόσια από πρόσωπα που σφετερίζονται δημόσιες θέσεις .

  Οι αρλουμπες δεν έχουν όρια ούτε διαχωρίζουν συμπολιτευόμενο ή αντιπολιτευόμενο περιβάλλον ή εκκλησιαστικούς κυκλους.

  Οσο όμως εμείς θα τις επιτρέπουμε και θα τις δίνουμε χώρο εκλαμβάνοντας τες ως μια γραφική συνήθεια, τόσο αυτές θα μας υποβιβάζουν κι εμάς και την νοημοσύνη μας και θα κυριαρχούν συντελώντας στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής του τόπου.

  Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό δεν νομίζετε ?

  Ιδιαίτερα όταν οι αρλουμπες προέρχονται από αυτούς που κατέχουν τις εκάστοτε κυβερνητικές θέσεις κι εμφανίζονται να εκπροσωπούν προς τα έξω όλους μας.

  Να εμπιστευόμαστε τις τύχες μας σε τέτοιας επιπολαιότητας πνευματική ένδεια , καταλήγει άκρως επικίνδυνο!

 8. Δυστυχώς, τις αρλούμπες του ο Πέτσας τις κάνει πράξη, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική. Για παράδειγμα, χρηματοδοτεί όσα ΜΜΕ υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και αφήνει να “πεθάνουν” όσα δεν προσαρμόζονται. Η αρλούμπα του Πέτσα κυβερνάει, παρέα με τον χιλιοτραγουδισμένο, ο οποίος τον επέλεξε για Υπουργό, και τις δικές του αρλούμπες για την “αδαή πλειοψηφία” , “τα αδιαπραγμάτευτα επιστημονικά δεδομένα”, “την σωστή πλευρά της Ιστορίας”, “το απόρρητο υποκλοπής πολιτικού αντιπάλου για εθνικούς λόγους” και τόσες άλλες ων ουκ έστι αριθμός. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, “για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι”, οι υπόλοιποι “ας πάρουν ποδήλατο” κι ας “φορέσουν πουλόβερ”!

  Η κριτική σκέψη και η κοινή λογική βοούν: Δεν είναι κατά τύχη και κυνικά μισάνθρωπη η αρλούμπα του Πέτσα και, ταυτοχρόνως, απάνθρωπα ανάλγητη η πολιτική της Κυβέρνησης.

 9. Αγαπητή κυρία Μαρία Παπαδοπούλου και λοιποί φίλοι , κανένας δεν επιτρέπει και ούτε ανέχεται τις αρλούμπες-εξαιρούνται οι ”τυφλοί τα τ’ωτα τον τε νουν τα τ’όμματα” αλλά πως να σταματήσεις τον κύριο Πολάκη να λέει τις πολιτικές του αρλούμπες και ως υπουργός και ως βουλευτής, χωρίς και να ζητεί και συγγνώμη. Τώρα με τον κ. Πέτσα χύθηκε το γάλα ;;;
  ΚΑΙ τέλος πάντων να είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί ξαναψηφίζονται .
  Ας κάνουμε μια αναδρομή μετά την Αλλαγή του 1981 πόσοι αρμπουλόγοι ”κατσικώθηκαν” για 22 χρόνια -μέχρι το 2011 στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα των ΤσιπροΚαμμένων.
  ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΣΕ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.;;;

 10. Σ.Α.Ν.

  Καλά κάνετε και τα καυτηριάζετε όλα.

  Αυτό που σας λέω τόση ώρα είναι ότι η βλακεία του ενός δεν αποτελεί, ούτε και πρέπει να αποτελεί δικαιολογητική βάση για την βλακεία του επόμενου.

  Με αυτή την βλακεία -αν κι επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι πρόκειται απλώς μόνον περί βλακείας κι όχι για ενσυνείδητη προσπάθεια χειραγώγησης αυτού του λαού – και την ανοχή μας. σε αυτήν τόσα χρόνια, φτάσαμε την Ελλάδα στα.σημερομα χάλια.

  Μπάστα !!!
  Τέλος !!!!
  Σώθηκε η υπομονή !!!!!
  Δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα !!!!!!
  Δεν γίνεται πλέον ανεκτό!! Πώς το λένε ?!?
  Μια τελευταία σταγόνα χρειάζεται, που είναι υπεύθυνη όσο οι άλλες που πέσαν στο ποτήρι, για να είναι αυτή που έκανε και ξεχυλισε πλέον το ποτήρι .

  Η βλακεία αγαπητέ μου δεν έχει πάτο, δεν έχει όρια ,. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ανίκητη.
  Αλίμονο !

  Αν θέλετε να την νικήσετε ,βάλτε στο off το κουμπί της.τηλεορασης σας και μην προφέρετε τηλεθεάσεις στα πρωϊνάδικα.
  Σας πληροφορώ ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αηδιασμένοι το κάνουν στις μέρες, ακόμα κι άτομα της τρίτης ηλικίας.!
  Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, που λένε.

  Αν θέλετε να την νικήσετε απαιτείστε, αδιάκριτα, να μην καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας οι “…βλάκες” .
  Όποιος δεν σέβεται αυτόν τον τόπο και τους πολίτες του , αδειάζει την καρέκλα από τα δημόσια αξιώματα , που κατά λάθος του ανατέθηκαν και πάει σπίτι του να λέει τις μπούρδες του στον καθρέφτη.

  Πόρτα στην χειραγώγηση, που στην Ελλάδα εννοεί να ξεφτελίζει τους πάντες και τα πάντα !!!

  Είμαστε Έλληνες μωρέ, εδώ γεννήθηκαν αρχές κι αξίες, κανείς δεν είναι ικανός να μας αλλάξει ταυτότητα!

  Ήρθε ο καιρός ακόμα κι οι βλάκες αυτό να το πάρουν χαμπάρι και να μας αδειάζουν σιγά σιγά την γωνιά.

 11. Επειδή κ.Μαρία .Ν.Παπαδοπούλου ουδείς διαθέτει το γνήσιο και ακριβές ”βλακόμετρο” και επειδή υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν βλάκες-που κατά τον συγγραφέα Ευάγγελο Λεμπέση έχουν τεράστια κοινωνική σημασία (βιβλίο του το 1941)-ας μη ‘τρομοκρατούμεθα” και ας τους αγνοούμε -όσοι έξυπνοι τους πετροβολούμε, ενώ τους αναγνωρίζουμε ισότητα ψήφου, βάσει της οποίας εκλέγουν και τους ομοίους τους.
  Για να το καταλήξουμε . Γιατί νομίζουμε ότι εδώ και σαράντα χρόνια ζούμε μια γενική παρακμή στην Ελλάδα μας;;;.
  ‘Έτσι θα πάμε όσο αριστεροπροοδευτική συντεχνία ”καταριέται” την Αριστεία και αγωνίζεται για την αφύσικη ισοπέδωση προς εξασφάλιση εκλογικής πελατείας.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,746ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα