Ο εξευτελισμός του Νίκου Αναστασιάδη από τον Ακιντζί

7/1/17 | 0 | 0 | 527 εμφανίσεις

Ο… «καθένας» Αναστασιάδης!

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι περί εξευτελισμού. Δημόσιου εξευτελισμού. Τον ακροάσθηκαν όλοι οι πολίτες, όσοι παρακολουθούν τις ειδήσεις από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και όσοι διαβάζουν έγκυρης δημοσιογραφίας εφημερίδες. Ένας προφανής και πρωτοφανής εξευτελισμός:
– ΤΟΝ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ο κ. Ακιντζί, προψές.
– ΤΟΝ ΥΠΕΣΤΗ ο κ. Ν. Αναστασιάδης.
Μετά που ο δεύτερος αναγκάστηκε ν’ ανατρέψει όλα τα ψέματα τα οποία ο ίδιος κι οι εκπρόσωποί του δήλωναν επί ένα μήνα -ύστερα απ’ τη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου- περί επικείμενης «Πολυμερούς», δήθεν, Διάσκεψης στη Γενεύη και παραδέχτηκε εν τέλει ότι θα είναι «Πενταμερής» η Διάσκεψη, όπως εξαρχής επέμενε ο Ακιντζί…

Κ Ι ΕΠΕΙΔΗ ο ίδιος ισχυρίστηκε ΑΙΦΝΗΣ και μεθεόρτια ότι στη Γενεύη θα παρίσταται ΚΑΙ ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ακιντζί σχολίασε τις δηλώσεις Αναστασιάδη λέγοντας ότι:

«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να λέει ότι θέλει. Και δεν μπορούμε να κλείσουμε το στόμα κανενός. Το πώς θα γίνει πραγματικά αυτή [η Διάσκεψη], αναγράφεται στο κείμενο της Συμφωνίας [του Δείπνου] που έγινε και τα Ηνωμένα Έθνη αυτό ανακοίνωσαν […] Αυτό που θα γίνει [στη Γενεύη] είναι ότι θα αρχίσουμε τις συνομιλίες οι ηγέτες των Δύο Κοινοτήτων και θα συμμετάσχουν στη συνέχεια και οι Τρείς Εγγυήτριες Δυνάμεις».

Κ Α Τ Α Τ Α Σ Σ Ε Τ Α Ι πλέον, από προψές, στην κατηγορία του «καθένα» ο κ. Αναστασιάδης. Τον κατέταξε, μάλιστα, ο κ. Ακιντζί. Στην κατηγορία του «καθένα που δεν μπορούμε να του κλείσουμε το στόμα», ό,τι κι αν… ξεφουρνίζει! Αλλά υπάρχει και το ΚΕΙΜΕΝΟ του ΟΗΕ. Που αυτός ο συγκεκριμένος «καθένας», ονόματι Νίκος Αναστασιάδης, κι όχι κάποιος άλλος, συνομολόγησε στο Δείπνο…

Π Ο Ι Ο Σ ΑΛΛΟΣ, άραγε, χειρότερος εξευτελισμός μπορούσε να εκτοξευθεί από έναν Διαπραγματευτή σε βάρος του απέναντί του Διαπραγματευτή; Και ακόμη χειρότερα:

– Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΣ τον Αναστασιάδη, κύριος Ακιντζί, έχει στα χέρια του το δημόσια γνωστότατο ΚΕΙΜΕΝΟ που τον δικαιώνει. Ότι λέει την αλήθεια. Ως απάντηση στα ψεύδη του «καθένα» Αναστασιάδη!!!

Κ Α Ι ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Ιδού τι είχε δηλώσει εκείνος που είχε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ τη Συμφωνία του Δείπνου, συνδειπνήσας αυτοπροσώπως, κ. Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στη συνέντευξή του προς τον δημοσιογράφο κ. Γ. Κακούρη την Κυριακή 11η Δεκεμβρίου στον «Πολίτη»: «Τόσα χρόνια έχουμε καθορίσει πως έρχονται στο τραπέζι οι πλευρές, δηλαδή ως Ε/κ και Τ/κ ηγέτης. Όταν όμως πρόκειται να αλλάξουμε τις διεθνείς συνθήκες [«Εγγυήσεων»] χρειάζεται ένα στυλό που θα το κρατά η Κύπρος και το ΕΡΩΤΗΜΑ είναι ποιος θα είναι αυτός που υπογράφει. Θα είναι η σημερινή Δημοκρατία ή η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;»
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Και γιατί οι αξιότιμοι στο Εθνικό Συμβούλιο -της επί 43 χρόνια ανάξιας ν’ απελευθερωθεί απ’ τον Αττίλα- κομματικοί ηγέτες της ΚΔ, δεν ζήτησαν να… ενημερωθούν εγκαίρως και εγκύρως από τον αποδεδειγμένης κατ’ επανάληψιν αξιοπιστίας κ. Ακιντζί και αρκούνται να τους δουλεύει (και να τον τρέχουν από πίσω μέχρι Γενεύης) ο αποδεδειγμένης κατ’ επανάληψιν αναξιοπιστίας κ. Αναστασιάδης;
Λάζ. Α. Μαύρος
Σημερινή

infognomon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας