Ο εξευτελισμός της Σουηδίας – Παρέδωσε στην Τουρκία τον πρώτο Κούρδο πατριώτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Σουηδία από κράτος δικαίου μετατρέπεται σε κράτος-συμμορία, σαν την Τουρκία

Ο Ερντογάν εκβίασε τη Σουηδία και το ΝΑΤΟ, να μετρατραπεί η σκανδιναβική χώρα από κράτος δικαίου σε κράτος-συμμορία, όπως είναι η Τουρκία, για να άρει το βέτο της ένταξης στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας υπέκυψε στον τουρκικό εκβιασμό και παρέδωσε χθες τον πρώτο Κούρδο πατριώτη, που ζητούσε άσυλο στη χώρα αυτή.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή “η Σουηδία άρχισε να εκπληρώνει τις υποσχέσεις της στην Τουρκία στο δρόμο προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Μετά την δήλωση του Προέδρου Erdoğan προς τη Στοκχόλμη, “ικανοποιείστε τις ανησυχίες μας”, η Σουηδία παρέδωσε τον Mahmut Tat στην Τουρκία, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και 10 μηνών για συμμετοχή την τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK.

Η Τουρκία αντιτάχθηκε στη Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, με το σκεπτικό ότι ως χώρα υποστήριζε την τρομοκρατία . Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Krisston, ο οποίος χρειαζόταν την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη, δήλωσε: “Θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας”.Η Σουηδία έκανε το πρώτο βήμα.

Το έστειλαν με αεροπλάνο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, ο Tat πήγε στη Σουηδία το 2015 λόγω φυλάκισης που του είχε επιβληθεί στην Τουρκία και ζήτησε άσυλο. Οι σουηδικές αρχές εξέτασαν το αίτημα και το απέρριψαν. Ο Tat, ο οποίος κρατήθηκε από την αστυνομία στη Σουηδία πριν από λίγο καιρό, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Mölndal. Αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση του φακέλου του, ο Tat στάλθηκε στην Τουρκία με αεροπλάνο.

Θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Mahmut Tat απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Στοκχόλμης και προσγειώθηκε το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Τον παρέδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Tat πέρασε από έλεγχο υγείας και κρατήθηκσε στην Διεύθυνση Υποκαταστημάτων Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Ο Mahmut Tat, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 6 ετών και 10 μηνών για συμμετοχή στο PKK/KCK, αναμένεται να παραπεμφθεί στο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του.

“Θέλουμε μια Σουηδία που θα εξαλείφει τις ανησυχίες μας”

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristerson, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Τουρκία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Erdoğan.

Ο Ερντογάν τότε είχε πει στον Σουηδό πρωθυπουργό: “Η Σουηδία θέλει την ένταξη στο ΝΑΤΟ για την ασφάλειά της, θέλουμε κι εμείς να δούμε μια Σουηδία που να υποστηρίζει την εξάλειψη των δικών μας ανησυχιών για την ασφάλεια”.”

infognomonpolitics.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα