Ο Ελπιδοφόρος στον Τούρκο πρόξενο: Εφέντ’μ – εφέντ’μ… Τί συμβαίνει; Είπαμε κάτι και σε στενοχωρήσαμε;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Τούρκο γενικό πρόξενο στην Κομοτηνή, ο οποίος έφυγε από το επίσημο δείπνο οργισμένος, γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος στον Εθνικό Κήρυκα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Θράκης, παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του στο οποίο παρακάθισαν ο τοπικός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι Πρυτανικές Αρχές και η εικοσιπενταετής συνοδεία του Αρχιεπισκόπου.

Επίσης είχε προσκληθεί και ο γενικός Πρόξενος της Τουρκίας, τον οποίον μάλιστα κατά την προσλαλιά του ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε στην Τουρκική γλώσσα. Κάποια στιγμή όμως ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος φανερά εξοργισμένος σηκώθηκε και έφυγε από το δείπνο, ενοχληθείς προφανώς από την παρουσία των νόμιμων μουφτήδων της Κομοτηνής που ήταν επίσης προσκεκλημένοι στο δείπνο, δηλαδή αυτούς που έχει επιλέξει και ορίσει το Ελληνικό Κράτος.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καίτοι ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, σηκώθηκε από το τραπέζι και άρχισε να τρέχει πίσω από τον Τούρκο Πρόξενο φωνάζοντας του στα τούρκικα εφέντ’μ – εφέντ’μ. Όταν τον πρόλαβε τον ρώτησε στα τούρκικα πάντοτε, τί συμβαίνει, είπαμε κάτι και σε στενοχωρήσαμε; Αλλά ο Πρόξενος εξακολουθούσε να είναι φανερά ενοχλημένος.

Η ομάδα των Ελληνοαμερικανών συνοδών του Αρχιεπισκόπου τα έχασαν κυριολεκτικά μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε συμβεί, αλληλοκοιταζόταν και ρωτούσε ο ένας τον άλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του ήδη βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκαν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος το πρωί της Παρασκευής είχε σύντομη συνεργασία με την Επιτροπή του Πατριαρχείου επί των Επαρχιών του Θρόνου εν τω Εξωτερικώ, στην οποία συζήτησαν για το καινούργιο Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και της συνοδείας του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ο Ελπιδοφόρος στον Τούρκο πρόξενο: Εφέντ’μ – εφέντ’μ… Τί συμβαίνει; Είπαμε κάτι και σε στενοχωρήσαμε;

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι ατυχείς οι επιλογές τού Οικ. Πατριάρχη για την Αρχιεπισκοπή Β&Ν Αμερικής. Δεν θα μού φανεί καθόλου περίεργο αν τελικά απαιτήσει την αυτοκεφαλία της.

    Το μόνο που απασχολεί τον Ελπιδοφόρο είναι η διαδοχή στον Οικ. Θρόνο και γνωρίζει ότι, για να το επιτύχει αυτό, πρέπει να τα έχει καλά με το εκάστοτε τουρκικό κατεστημένο.

    Νέο φάουλ! Τον Μενέντεζ προσέβαλε ο Ελπιδοφόρος

    Πού είσαι καημένε Ιάκωβε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα