Ο Διεθνής Συνασπισμός απέκρουσε επίθεση στη βάση Αλ Τανφ στα σύνορα Συρίας-Ιράκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αύγουστος 16, 2022. Ελλάδα.

Ο Διεθνής Συνασπισμός, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκρούσει επίθεση με drones στη στρατιωτική βάση Αλ Τανφ στη νοτιοανατολική Συρία.

Ο Συνασπισμός επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα του περιστατικού, αναφέροντας ότι «σε συντονισμό με τους εταίρους μας, αντιμετωπίσαμε επίθεση από πολλά drones κοντά στους στρατώνες Αλ Τανφ γύρω στις 6: 30 το πρωί».

Η δήλωση εξηγεί ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε, ενώ ένα άλλο αεροσκάφος έπεσε στο συγκρότημα χωρίς να προκληθεί καμία ζημιά στη βάση, η οποία περιλαμβάνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ και τους Σύρους συμμάχους τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Εργασίας των ΗΠΑ, Τζον Μπρέναν, καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας, σε δηλώσεις που μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι «Al-Hurra», «Οι επιθέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο Σύρους αμάχους και υπονομεύουν τις προσπάθειες των εταίρων για ασφάλεια και την ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης (ISIS)».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης, συνταγματάρχης Τζο Μπουτσίνο, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να ματαιώσουν την επίθεση με τρεις πορείες στη στρατιωτική τοποθεσία στο Αλ Τανφ, τονίζοντας ότι τέτοιες επιθέσεις θα υπονόμευαν τις προσπάθειες εξάλειψης του ISIS.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εφημερίδα (Washington Post) ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «προηγούμενες επιθέσεις στη βάση Αλ Τανφ, η οποία βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των συνόρων Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ, αποδίδονταν στο Ιράν τον περασμένο Οκτώβριο. Όσο για τον περασμένο Ιούνιο, ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν μέρος της βάσης, στην οποία κατοικούν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, αφού προειδοποίησαν τις αμερικανικές δυνάμεις μισή ώρα νωρίτερα».

Η βάση «Αλ Τανφ», η οποία βρίσκεται 24 χλμ. δυτικά της διέλευσης Αλ Τανφ στο τρίγωνο των συνόρων Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας στην επαρχία Χομς, περιλαμβάνει περίπου 300 εταίρους των αμερικανικών δυνάμεων από το λεγόμενο «Maghawir Al Thawra Army»- [σημ.: Δύναμη Εταίρων Συνασπισμού], όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας.

Στη βάση οι τοπικές δυνάμεις εκπαιδεύονται και πραγματοποιούν επιχειρήσεις με τις δυνάμεις του αμερικανικού συνασπισμού και διεξάγουν καθημερινές επιχειρήσεις, σημειώνει η αιγυπτιακή εφημερίδα της Αιγύπτου Αλ Σορούκ.

shorouknews.com

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα