Ο Δένδιας εκτάκτως σε Ισραήλ και Κύπρο, μετά τις τουρκικές προκλήσεις στα κατεχόμενα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Λίγες ώρες μετά το προκλητικό σόου του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί σε Ισραήλ και Κύπρο (την Τετάρτη), για να συζητήσει, εκτός από τις συνεργασίες με την Ελλάδα και τις τουρκικές παράνομες ενέργειες.

Στο Ισραήλ ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ και επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε όλους τους τομείς, τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας στην περιοχή, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αμέσως μετά ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί την Κύπρο, όπου αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου. Θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου γύρω στις 14:00.

Η επίσκεψη αυτή, μία μέρα μετά την συμπλήρωση 47 ετών από την τουρκική εισβολή, εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, ήτοι μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί ο στενός συντονισμός σχετικά με την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς.

https://europost.gr/o-dendias-ektaktos-se-israil-kypro-tis-toyrkikes-prokliseis-sta/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα