Ο Γούντι Αλεν επιμένει πως είναι αθώος -Τι δηλώνει στην πρώτη του συνέντευξη μετά από 30 χρόνια για τα περί παιδοφιλίας [βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ο Γούντι Αλεν με τη σύζυγό του, Σουν Γι / Φωτογραφία: AP Photo/Joel Ryan

Λίγο καιρό μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Allen v. Farrow», το δίκτυο CBS ανακοίνωσε πως θα προβάλει μια συνέντευξη του Γούντι Άλεν, άγνωστη μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο ενός νέου αφιερώματος για την καριέρα αλλά και τα σκάνδαλα που τον περιβάλλουν.

Ο Γούντι Άλεν, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, και είχε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη εδώ και τρεις δεκαετίες, μίλησε στην εκπομπή Sunday Morning και τον δημοσιογράφο Λι Κόουαν.

«Πιστεύω ότι το νομίζει», δήλωσε ο 85χρονος Άλεν. «Ήταν καλό παιδί. Δεν πιστεύω ότι το επινόησε. Δεν πιστεύω ότι λέει ψέματα. Πιστεύω ότι το πιστεύει αυτό. Είναι τόσο παράλογο, και όμως το στίγμα έχει παραμείνει. Εξακολουθούν να προτιμούν να επιμένουν, αν όχι στην ιδέα ότι κακοποίησα την Ντίλαν, τότε στην πιθανότητα ότι την κακοποίησα. Τίποτα από ό,τι έκανα ποτέ με την Ντίλαν στη ζωή μου δεν θα μπορούσε να παρερμηνευτεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επιμένει ότι της είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου, για να πειστεί ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Γούντι Άλεν στο CBS
Το δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ « Allen v. Farrow» δημοσίευσε βίντεο από το σπίτι της τότε επτάχρονης Ντίλαν που κατηγορεί τον θετό της πατέρα Γούντι Άλεν ότι «αγγίζει τα ιδιωτικά της σημεία».

Στην ταινία, η Ντίλαν ισχυρίζεται ότι ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός την άγγιξε ακατάλληλα σε δύο περιπτώσεις όταν οι δυο τους ήταν μόνοι. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Γούντι Άλεν πιάστηκε να γονατίζει στο πάτωμα με το κεφάλι του θαμμένο στην αγκαλιά της Ντίλαν τον Αύγουστο του 1992. Όπως υποστηρίζει η πρώην σύντροφός του, Μία Φάροου, η 7χρονη τότε κόρη τους, μετά το περιστατικό, δεν φορούσε το εσώρουχό της.

Ένα δεύτερο φερόμενο περιστατικό έλαβε χώρα στη σοφίτα, αφού ο Γούντι Άλεν ρώτησε την υιοθετημένη κόρη του: «Τι λες να περάσουμε κάποιο χρόνο μεταξύ πατέρα-κόρης;».

Στο βίντεο, η Ντίλαν ισχυρίζεται ότι ο Γούντι Άλεν άγγιξε τα ιδιωτικά της σημεία ενώ ήταν στη σοφίτα μαζί. «Άγγιξε το μπροστινό μέρος σου;», τη ρωτά η Μία, και η Ντίλαν απαντά «ναι».

Σε ένα άλλο σημείο του βίντεο η Μία τη ρωτά: «Θέλεις να μου πεις τι είπε ο μπαμπάς στη σοφίτα όταν ήσουν κι εσύ εκεί;». Η Ντίλαν απαντά λέγοντας ότι της είχε πει: «Μην κουνηθείς, πρέπει να το κάνω».

Ο Άλεν φέρεται να είπε στην Ντίλαν ότι θα την πήγαινε στο Παρίσι και θα της έδινε τους ρόλους σε όλες τις ταινίες του πριν της επιτεθεί σεξουαλικά.

 

Η συνέντευξη με τον Γούντι Άλεν πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αλλά δεν βγήκε ποτέ στον αέρα. Τελικά διατέθηκε ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου στη νέα συνδρομητική υπηρεσία βίντεο κατά παραγγελία Paramount Plus πριν από λίγες ημέρες.

Το βίντεο γυρίστηκε αρκετούς μήνες πριν από την κυκλοφορία του «Allen v. Farrow» νωρίτερα αυτό το έτος, στο οποίο η υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, μιλά στην κάμερα για την εικαζόμενη σεξουαλική κακοποίηση από τον Γούντι Άλεν.

Ο Άλεν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ποτέ δεν κατηγορήθηκε επίσημα για κάποια εγκληματική πράξη. Όπως είπε στο CBS, θα ήθελε να επικοινωνήσει με την Ντίλαν, αλλά δεν της μίλησε από τότε που εμφανίστηκαν οι κατηγορίες.

Στη συνέντευξη έγινε επίσης αναφορά στη σχέση του Γούντι Άλεν με τη Σουν-Γι Πρέβιν, την άλλη υιοθετημένη κόρη της Μία Φάροου. Η ανακάλυψη της σχέσης τους από τη Μία Φάροου σηματοδότησε το τέλος της μακροχρόνιας σχέσης της με τον Γούντι Άλεν.

«Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που ήθελε ο καθένας ήταν να βλάψει τα συναισθήματα κάποιου», είπε ο Άλεν. «Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να καταστήσουμε τελικά γνωστό ότι είχαμε σχέση».

Ο Γούντι Άλεν είπε ότι «δεν υπήρξε ποτέ μια στιγμή που δεν ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο… δεν με έκανε να σταματήσω, γιατί η σχέση με τη Σουν-Γι ήταν πολύ σταδιακή. Δεν ήταν σαν να βγήκα μαζί της μια νύχτα και τη φίλησα».

Γούντι Άλεν και Σουν Γι / Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP<br>
Ο Γούντι Άλεν διατήρησε τη σχέση του με τη Σουν Γι, με την οποία έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για εκείνον. Αντίθετη άποψη έχει ένα πρώην μοντέλο, που τον κατηγορεί ότι την αποπλάνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών.

Σε πολλές ταινίες του, ο Άλεν απεικονίζει συχνά σχέσεις μεταξύ ηλικιωμένων ανδρών και νεότερων γυναικών, αλλά εκείνος επιμένει ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματική του ζωή. Μάλιστα, όπως επισήμανε, οι ως τότε σχέσεις του ήταν με γυναίκες σε ηλικία που κρίνεται «κατάλληλη». «Αν μου έλεγες ότι θα παντρευόμουν, και θα παντρευόμουν, με μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής πολύ νεότερη από μένα, εκτός της σόουμπιζ, θα έλεγα ότι “οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές”. Δεν νομίζω ότι θα είχες δίκιο. Αλλά αυτό συνέβη».

Ο Γούντι Άλεν και η Πρέβιν, που είναι τώρα 50 ετών, είναι παντρεμένοι για 23 χρόνια και έχουν μεγαλώσει δύο υιοθετημένες κόρες που φοιτούν σήμερα στο κολέγιο. Ο σκηνοθέτης δήλωσε επίσης, προς υποστήριξή του, πως μετά τον γάμο του εγκρίθηκε η υιοθεσία δύο παιδιών σε αυτόν και τη Σουν-Γι. «Δεν θα έδιναν δύο μωρά κορίτσια σε κάποιον που πιστεύουν ότι είναι παιδόφιλος», είπε.

Σε δήλωση στο Variety μετά την κυκλοφορία της νέας συνέντευξης, εκπρόσωπος του Άλεν είπε ότι δεν παρουσιάστηκε στη μορφή που είχε συμφωνηθεί.

«Όταν μαγνητοσκοπήθηκε η πρωινή εκπομπή του CBS, μας είπαν ότι θα είναι για την καριέρα και το βιβλίο του», σημείωσε. «Εκείνη τη στιγμή, δεν ειπώθηκε τίποτα για ένα πρόγραμμα με κόψε-ράψε κομμάτια αναφορικά με αυτήν την παράλογη αντιπαράθεση. Σε αυτή τη βάση συμφωνήσαμε να κάνουμε το σόου. Μόλις πρόσφατα ανακαλύψαμε πως συμπεριέλαβαν την Ντίλαν όταν πήγε στην Paramount».
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα