Είναι γιος του αείμνηστου Άγγελου Μπρατάκου

Την θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

O Γιάννης Μπρατάκος είναι γιος του πρώην βουλευτή και πρώην γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας του Άγγελου Μπρατάκου, ενός εξαιρετικού στελέχους του κόμματος και πραγματικά καλού ανθρώπου, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ.

Ο Άγγελος Μπρατάκος είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας πριν το 1989 συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, 1993, 1996 και ήταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά πάντα ήταν «πιο κοντά» στον αείμνηστο Μ.Έβερτ.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού είναι Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2019 είναι Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999 ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Τον Ιανουάριο του 2019, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, με αρμοδιότητες την επεξεργασία και αξιολόγηση προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη, την ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κοινωνικής προστιθέμενης αξίας μέσα από τη διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις υγιείς παραγωγικές τάξεις.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/o-giannis-mpratakos-tha-einai-o-antikatastatis-tou-g-dimitriadi-sto-megaro-maksimou/