Ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στους πολίτες των Σκοπίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 


«Μια ιστορική ευκαιρία ανοίγεται, η επιλογή είναι δική σας, είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους πολίτες της πΓΔΜ, στην επιστολή που δημοσίευσε σήμερα η γαλλική πρεσβεία στη χώρα»

Μια ιστορική ευκαιρία ανοίγεται, η επιλογή είναι δική σας, είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, στην επιστολή που δημοσίευσε σήμερα η γαλλική πρεσβεία στη χώρα.

Ο Μακρόν δεν ισχυρίζεται ότι η γαλλική πρόταση είναι τέλεια, αλλά λέει ότι φέρνει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η πρόταση προωθεί τη Συνθήκη Καλής Γειτονίας στο όνομα των σχέσεων καλής γειτονίας ως θεμέλιο των ευρωπαϊκών αξιών και δηλώνει ότι χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση για την ενσωμάτωση νέων κοινοτήτων σε αυτήν. Η χώρα σας είναι ήδη παράδειγμα συνύπαρξης στην Ευρώπη», τονίζει ο Μακρόν.

«Τώρα είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε. Η δύναμη να αλλάξετε τον ρου της ιστορίας είναι τώρα στα χέρια σας. Δεν θα σας πω ότι αυτή η συμφωνία είναι τέλεια, αλλά θα σας επεγκλωβίσει τον ευρωπαϊκό δρόμο. Όπως κάθε συμφωνία, έτσι και αυτή βασίζεται σε συμβιβασμούς και ισορροπίες. Αυτή η συμφωνία δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την επίσημη ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς σας, είπε ο Μακρόν.

Αναφερόμενος στις συμφωνίες της Αχρίδας και των Πρεσπών με τις οποίες η Βόρεια Μακεδονία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, ο Μακρόν λέει ότι ο λαός της Βόρειας Μακεδονίας έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Ευρώπης και η κεκτημένη αξιοπρέπεια του σλαβομακεδονικού λαού δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ.

Στη Βουλγαρία, το σχέδιο συνθήκης αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων. Τελικά όμως η βουλγαρική συνέλευση ήξερε να αναλάβει τις ευθύνες της, με ευρεία και διακομματική ψήφο. Τώρα είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε. Η δύναμη να αλλάξετε τον ρου της ιστορίας είναι τώρα στα χέρια σας.

Με παρόμοια μηνύματα έφτασαν αυτές τις μέρες στα Σκόπια το πρώτο πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ και ο εκπρόσωπος της γερμανικής Bundestag, Τσαράτσιν.

kanal5.com.mk

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα μπορούσα-μπορούσαμε να ”βρίσουμε” τον φίλο Γάλλο Πρόεδρο κ.Μακρόν για την φράση του ”Αυτή η Συμφωνία (με την Βουλγαρία) δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την επίσημη ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας ( γιατί είναι ανύπαρκτη γλωσσολογικώς και ιστορικώς), η οποία (συνεχίζει ο Μακρόν) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς σας”, , ,
    ΕΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο Κ.ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΟΥΣ-ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο Κ.ΜΑΚΡΟΝ- ΓΛΩΣΣΑ ,ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ.
    Είναι οι κουτοπονηριές των Βαλκανίων που είπε πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός Μακεδών Καραμανλής.
    Ας ελπίσουμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση με απαίτηση όλων των Ελλήνων -και όχι μόνο των ”Δεξιών” και Βορειοελλαδιτών, αλλά και των αριστεροκομμουνιστών και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων (που όλοι τώρα σιωπούν) θα απαιτήσει αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών ,όσον αφορά στην ανιστόρητη παραχώρηση της ”μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας” στους Σλαβομακεδόνες, -όπως και εμείς τους λέγαμε και ο Μακρόν τους κατονομάζει τώρα-.
    Ποιος αμφιβάλλει ότι, αν ο κ.Τσίπρας στις εκλογές του 2019 αντί του 31,5 % έπαιρνε το 10% δεν θα ετίθετο θέμα αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ,όσον αφορά στην ”μακεδονική”ε εθνότητα και γλώσσα ;;;..
    ΕΙΘΕ να το δούμε στις επόμενες εκλογές ,γιατί αυτές οι παραχωρηθείσες ονομασίες αποτελούν ”ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ” για όλους τους Έλληνες και ιδίως τους Βοειοελλαδίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα