«Ο βουλγαρικός λαός δεν μεταναστεύει, εγκαταλείπει τη χώρα»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Επικρατεί η κλεπτοκρατία
«Καθ. Πλάμεν Κίροφ: Ο βουλγαρικός λαός δεν μεταναστεύει, εκκενώνεται»

«Νομίζω ότι αναζητούμε την αιτία για τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων όχι εκεί που είναι ο πόνος. Δεν είναι στα συνταγματικά μοντέλα, αλλά στα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές ελίτ, που έχουν απομακρυνθεί πολύ από αυτό που αντιπροσωπεύουν τα πολιτικά υποκείμενα στον κλασικό κοινοβουλευτισμό», είπε σε εκπομπή της BNT, ο καθηγητής Πλάμεν Κίροφ, πρώην συνταγματικός δικαστής.

Σύμφωνα με τις απόψεις του, στη χώρα μας η κυβέρνηση που σχηματίζεται με δημοκρατικό τρόπο -μέσω εκλογών, εκφυλίζεται πάντα σε κλεπτοκρατία –  συμμετοχή στην εξουσία για να ικανοποιήσει την παρόρμηση του πλουτισμού.

Ο βουλγαρικός λαός δεν μετανάστευσε,  και δεν έχει σκοπό να ξαναγυρίσει, εκκενώθηκε από αυτή τη χώρα, πιστεύει ο Κίροφ.

Και προσθέτει: «Και όταν βλέπουμε πόσοι Βούλγαροι πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βουλγαρία τα τελευταία 10 χρόνια, και προσθέτοντας σε αυτόν τον αριθμό εκείνους που μετανάστευσαν πριν από το 2010, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια Βούλγαροι πολίτες, που είναι σε ηλικία εργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα έδαφος που ενδιαφέρει ορισμένες δυνάμεις εκτός Βουλγαρίας, παρά ένα εθνικό κράτος του οποίου καθήκον είναι να εγγυηθεί την ευημερία του έθνους.

bntnews.bg

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα