Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε την Τουρκία

13/10/19 | 0 | 0 | 164 εμφανίσεις

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, καταδίκασε την Τουρκία  εξ ονόματος της οργάνωσης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, όπως αναφέρει η Άλ Αράμπ,  για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, χαρακτηρίζοντας την  ως «επίθεση σε αραβικό κράτος για την κατάλυση της κυριαρχίας του».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ, πρόεδρος της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, τόνισε ότι η τουρκική εισβολή θα « επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση» θα αυξήσει τις κακουχίες του συριακού λαού και να ενισχύσει «την ικανότητα των τζιχαντιστών».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, υπενθύμισε ότι η Συμφωνία των Αδάνων, μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, με την οποία η Συρία αναγνωρίζει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, εξακολουθεί να ισχύει και ότι η Τεχεράνη έχει τη δυνατότητα να συντονίσει τους Κούρδους της Συρίας, την Τουρκία και τη Δαμασκό, ώστε ο στρατός της Συρίας και η Τουρκία να μπορούν να ‘φυλάνε τα σύνορα μεταξύ τους’.

Σημειώνεται ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος συγκλήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

alarab.co.uk

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/8/20 | (3 σχόλια)
    Το επεισόδιο με τις φρεγάτες είναι ήδη γνωστό. Προφανώς, οι Τούρκοι για λόγους ελέγχου της κοινής γνώμης ζήτησαν τη μη δημοσιοποίησή του. Και η ελληνική κυβέρνηση το αποδέχθηκε και το ζήτησε απο τους διαπιστευμένους συντάκτες. Έλα, όμως, που ο Ερντογάν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας