Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Φωτογραφία via CNN

OCTOBER 27, 2019

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έπεσε νεκρός μετά από  αμερικανική επιχείρηση στη Συρία. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο ηγέτης των τζιχαντιστών αυτοκτόνησε μόλις συνειδητοποίησε ότι διεξαγόταν επιχείρηση εναντίον του.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο αλ-Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε και μαζί του σκοτώθηκαν και τρία από τα παιδιά του, ανατινάσσοντας ένα γιλέκο αυτοκτονίας καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ τον περικύκλωσαν μετά από μια «επικίνδυνη και τολμηρή» επιδρομή.

«Ήταν ένας άρρωστος και άθλιος άνθρωπος», είπε ο Τραμπ, «και τώρα έχει φύγει». Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

Η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας στη βορειοδυτική Συρία. Όπως έγινε γνωστό, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική αποστολή εναντίον του Μπαγκντάντι περιλάμβανε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Πηγή: Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ https://hellasjournal.com/2019/10/o-ampoy-mpakr-al-mpagkntanti-einai-nekros-anakoinose-o-proedros-ntonalnt-tramp/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα