Ο Αμβρόσιος ‘πυροβολεί’ τον Μητσοτάκη για το σταυροπόδι στην Μητρόπολη στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη: «Ασεβέστατε Κύριε Πρωθυπουργέ…»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μετά τον αφορισμό κατά του πρωθυπουργού ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο αποκαλεί ασεβέστατο, για τον τρόπο που κάθισε στο μητροπολιτικό ναό στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Τον χαρακτηρίζει δε διώκτη της ορθοδόξου πίστεως.

“Εξοχώτατε, ή μάλλον Ασεβέστατε, Κύριε Πρωθυπουργέ, μεγάλη πικρία δοκίμασε η ψυχή κάθε Έλληνα χριστιανού, βεβαίως δε και η δική μας, όταν σε μια φωτογραφία, την οποίαν ατενίσαμε τον τρόπο με τον οποίον καθόσασταν στον Ορθόδοξο Ναό μας! Και μόνον η στάση αυτή καταδεικνύει και συγχρόνως περίτρανα αποδεικνύει την ασέβεια από την οποίαν κυριαρχείται η ψυχή Σας!

Μια ασέβεια, που εξηγεί γιατί έχετε χαρακτηρισθεί ως διώκτης της Ορθοδόξου Πίστεως και των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος”, αναφέρει.

Στη συνέχεια τον επικρίνει με δριμύτητα γιατί έβαλε το ένα πόδι επάνω στο άλλο: “Όταν η άλογος φύσις υποκλίνεται μπροστά στις Εικόνες των Αγίων μας, όταν τα πουλάκια υποκλίνονται μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας μας, Σεις δεν μπορείτε να κάθεσθε με ασέβεια στον Οίκο του Κυρίου μας!

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στο Ναό, δηλ. στον Οίκο του Θεού, μεταβαίνουμε ως προσκυνητές!

Δηλ. σκύβουμε το κεφάλι, γονατίζουμε, κάνουμε μερικές μετάνοιες, μερικές φορές δακρύζουν ακόμη και τα μάτια μας! Με τον τρόπο αυτό δηλώνουμε την ταυτότητά μας, ότι δηλ. είμαστε ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Επομένως στο Ναό πηγαίνουμε για να προσευχηθούμε, για να καταθέσουμε την αγωνία της ψυχής μας, για να ζητήσουμε την βοήθεια του Ιησού Χριστού!

Δεν καθόμαστε όπως θέλουμε….”.

Ξεπερνώντας κάθε θεολογική έννοια κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι διέλυσε την Ελλάδα:
Δεν διαλύσατε μόνο την Εκκλησία! Καταστρέψατε την Ελλάδα μας! Βυθίσατε στη δυστυχία τον Έλληνα Πολίτη! Είσθε όργανο του Διαβόλου! Απαγορεύσατε την λιτανεία στον Επιτάφιο!

Απαγορεύσατε την λιτανεία της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Τήνου στις 15 Αυγούστου! Δεν αφήσατε τον πιστό Λαό της Εκκλησίας να λάβη την ευλογία Της!

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, Προ δύο ετών περίπου, διαβάζοντας δημοσίως τον μεγάλο αφορισμό της Εκκλησίας εις Υμάς, την καν Κεραμέως και τον κ. Χαρδαλιάν εμπρός στην ιερά Εικόνα της Παναγίας μας της Τρυπητής εδώ στο Αίγιο, Σας έδωσα την ευκαιρία να συνέλθετε, να μετανοήσετε και να αλλάξετε πορείαν!

https://europost.gr/o-amvrosios-pyrovolei-ton-mitsotaki-to-stayropodi-stin-mitropoli-stin/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα