Ο Αλβανός συνήγορος του Πολίτη δικαιώνει τους κατοίκους της Χιμάρας

25/1/17 | 1 | 0 | 688 εμφανίσεις

Παραβάτης ο Έντι Ράμα

Με ένα πόρισμα σωστό κόλαφο για την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ο ίδιος ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας έρχεται να δικαιώσει τους Έλληνες της Χειμάρρας στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων τους ενάντια στις αρπακτικές διαθέσεις των Τιράνων και των «ημετέρων».

Το καλούμενο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας (στο πλαίσιο του οποίου το καθεστώς Ράμα έχει εδώ και πολλούς μήνες στήσει ένα πραγματικό όργιο υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών στη Βόρεια Ήπειρο) είναι πολλαπλά προβληματικό, καθώς βάσει αυθαιρεσιών, «ατελείων και νομικών παραβάσεων», ενώ κάποιες από τις εγκυκλίους εφαρμογής του είναι άκυρες.

Κι όλα αυτά, σύμφωνα όχι μόνο με τους ίδιους τους θιγόμενους ομογενείς, αλλά και με τις ανεξάρτητες Αρχές της Αλβανίας.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει μέσα από τις συστάσεις του Αλβανού Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος εμφανίζεται, συγκεκριμένα, να ζητά:

Τον αυστηρό σεβασμό της νομικής διαδικασίας, n οποία έχει παραβιαστεί ως προς την έγκριση του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας.

Την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου ανάπλασης.

Και τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και συμμετοχή, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης να έχουν την προηγούμενη έγκριση των ιδίων των κατοίκων της Χειμάρρας.

Μένει να φανεί, βέβαια, εάν και πώς θα ανταποκριθεί στις παραπάνω συστάσεις η κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Το γεγονός ότι η Αλβανία οδεύει σε εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο οπωσδήποτε δεν βοηθά, καθώς δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικά παιχνίδια ρουσφετολογικού – ψηφοθηρικού τύπου.

Από την άλλη, ωστόσο, και μόνο το ότι μια ανεξάρτητη αλβανική Αρχή, όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, έρχεται και επί της ουσίας δικαιώνει την ελληνική εθνική μειονότητα, έχει αξία σε επίπεδο όχι μόνο συμβολικό αλλά και πρακτικό, καθώς παγώνει (ενδεχομένως προσωρινά) τα σχέδια των αχυράνθρωπων του Ράμα, δίνοντας παράλληλα στους ομογενείς περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων.

Πηγή: Tribune.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ Α Ν says:

    O αλβανος συνηγορος του πολιτη εσωσε τα προσχηματα οτι η Αλβανια ειναι Ευρωπαικο κρατος, για να γινει ομως μελος της Ευρωπαικης Ενωσεως- που διακαως επιθυμει ”θα φαει πολλα ψωμια ακομη ”-που λεει και η παροιμια -και στο τελος θα χρειασθει και τα μη βετο και της Ελλαδος και της Κυπρου. Απο την ιδρυση τους οι ανεξαρτητες Αρχες εκφραζουν ευχες , οπως ευχες εξεφραζε και επι 8ετια σχεδον συνηγορος του δικου μας πολιτη και δημαρχος τωρα των Αθηνων κ. Καμινης. Ευτυχως υπαρχει συνταγματικη κατοχυρωση για την ανεξαρτητη Αρχη του Εθνικου Ραδιοτηλεοπτικου Συμβουλιου να χειριζεται αποκλειστικα και τελεσιδικα θεματα τηλεορασεως και σταθμων, οπως επιβεβαιωθηκε και απο την προσφατη Αποφαση του Συμβουλιου Επικρατειας , που κυρυξε αντισυνταγματικο τον επονομαζομενο νομο του κ. Παππα, επιβεβαιωνοντας την γνωστη παγκοσμιως φραση για την αξια και δυναμη της δικαστικης εξουσιας ” υπαρχουν δικαστες στο Βερολινο”.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας