“Ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία συνεχίζεται… Οι εισβολείς είναι οι ίδιοι μ΄ αυτούς που πολεμήσαμε πριν από έναν αιώνα…Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στην ανατολική Μεσόγειο με κάθε τρόπο”! Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμα του για την “Ημέρα της Νίκης”, όπως ονομάζουν την επέτειο για την τελευταία μάχη έναντι του ελληνικού στρατού κι όσα απάνθρωπα ακολούθησαν.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης έχει κάνει μια σοβαρή πρόταση για τη σημερινή ημέρα ,η οποία κάτι μας λέει ότι δεν θα εισακουστεί . Γράφει:

Κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου σε όλες τις πρεσβείες της Τουρκίας ανά τον κόσμο διοργανώνονται εκδηλώσεις για την ημέρα νίκης του τουρκικού στρατού έναντι των Ελλήνων, στην τελευταία μάχη στο Ντουμλούπιναρ τo 1922. Νομίζω είναι επιβεβλημένο λόγω της πρωτοφανούς τουρκικής προκλητικότητας την παρούσα περίοδο σε ένδειξη ελάχιστης αντίδρασης να μην παρευρεθεί στις εκδηλώσεις αυτές Έλληνας αξιωματούχος (πολιτικός, διπλωμάτης, στρατιωτικός, κ.λπ), παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως αυτό επιβάλλει το πρωτόκολλο της εθιμοτυπίας. Η εικόνα με τα ποτήρια σαμπάνιας στο χέρι, δήθεν στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας θα είναι τουλάχιστον γελοία.

Η τουρκική πρεσβεία να μην ανησυχεί για τον αριθμό των παρευρισκομένων. Υπάρχουν αρκετοί ξένοι φίλοι της Τουρκίας αλλά και «Έλληνες», που δεν θα χάσουν την ευκαιρία”.

Το μήνυμα Ερντογάν:

https://www.militaire.gr/quot-o-agonas-gia-tin-ethniki-mas-anexartisia-synechizetai-quot-eipe-o-erntogan-sto-minyma-toy-gia-tin-quot-imera-tis-nikis-quot/