Ο Έλληνας κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ καταγγέλλει τη Λιθουανία για παράνομη απαγόρευση μεταφοράς εμπορευμάτων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 18 Ιουνίου 2022
Το Καλίνινγκραντ καλεί τη Ρωσία να λάβει μέτρα κατά της Λιθουανίας για παράνομη απαγόρευση μεταφοράς εμπορευμάτων
Τα μέτρα αυτά είναι παράνομα και έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις της συμφωνίας για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Λιθουανία υιοθέτησε μέτρα που απαγορεύουν τη διαμετακόμιση ορισμένων εμπορευμάτων από ρωσικές περιοχές μέσω του εδάφους της στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Τα μέτρα αυτά είναι παράνομα και έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις της συμφωνίας για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ελληνο-ποντιακής καταγωγής κυβερνήτης της περιοχής Αντώνιος Αλιχανίδης (Anton Alikhanov).

Ο Αλιχανίδης σημείωσε εξάλλου ότι η εταιρεία σιδηροδρόμων της Λιθουανίας είχε ειδοποιήσει τη σιδηροδρομική εταιρεία της περιοχής του Καλίνινγκραντ πως θα απαγορεύσει τη διαμετακόμιση από τη Ρωσία στην περιοχή των εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Παράνομα βήματα

«Αυτά τα βήματα είναι παράνομα και ενδέχεται να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις για τη Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές παραγράφους από την Κοινή Δήλωση για τη Διεύρυνση της ΕΕ, με αναφορές σε διεθνείς συμφωνίες, τα έγγραφα που τόσο η Ευρωπαϊκή η κοινότητα και η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτουν», είπε ο Αλιχανίδης, σύμφωνα με το Tass.

Η περιφέρεια του Καλίνινγκραντ θα καλέσει τις ρωσικές ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν μέτρα κατά της Λιθουανίας για την επιβολή παράνομης απαγόρευσης στη σιδηροδρομική διαμετακόμιση στην περιοχή ορισμένων εμπορευμάτων, τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ, εκτός εάν αρθεί αυτή η απαγόρευση, είπε ο Αλιχανίδης.

«Εάν δεν αρθούν αυτοί οι παράνομοι περιορισμοί στη μεταφορά εμπορευμάτων από την περιοχή του Καλίνινγκραντ από τους ευρωπαίους γείτονές μας, θα προτείνουμε στις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν αντίστοιχα μέτρα αντιποίνων», είπε ο κυβερνήτης.

www.bankingnews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα