«Ουρανός»: Το drone που χρησιμοποιήθηκε στον εντοπισμό της Σούζαν Ίτον

13/10/19 | 0 | 0 | 155 εμφανίσεις

Κατασκευάστηκε στα Χανιά και αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο drone στην Ελλάδα
Με εφαρμογές στην έρευνα και διάσωση, στην πυρανίχνευση και στην επιτήρηση θαλάσσιων ή χερσαίων συνόρων, αλλά και κρίσιμων εθνικών εγκαταστάσεων, το πρώτο πιστοποιημένο σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους καθιστά την Κρήτη και τα Χανιά πρωτοπόρους στην τεχνολογία του αύριο.
Το πρώτο πιστοποιημένο drone στην Ελλάδα κατασκευάστηκε στα Χανιά από εταιρεία με έδρα στο Βιοτεχνικό Πάρκο και θεωρείται ως το μοναδικό ασφαλές για να πετά στους ελληνικούς αιθέρες μαζί με επανδρωμένα πτητικά μέσα.

Το σύστημα “Ουρανός” έχει αυτονομία δέκα ώρες, μπορεί να πετάει από τον σταθμό εδάφους μέχρι 100 χιλιόμετρα και ύψος 14.000 πόδια. Η ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχει μεγάλη εμβέλεια. Διαθέτει τρεις κεραίες gps και δύο διαφορετικές ασύρματες ζεύξεις. Στο drone προσαρτάται μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας και μία θερμική κάμερα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας εικόνα. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα εφεδρείας που του εξασφαλίζει απόλυτη πτητική ασφάλεια.

Κρατικοί και ευρωπαϊκοί οργανισμοί κυρίως, αλλά και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν χρήση του μη επανδρωμένου συστήματος “Ουρανός”. Το περασμένο καλοκαίρι, το “Ουρανός” συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας βιολόγου Susanne Eaton.
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Του Παντελή Σαββίδη Την ώρα που δημοσιευόταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν διακεκριμένοι βυζαντινολόγοι, οθωμανολόγοι  και ακαδημαϊκοί της Τέχνης από όλον τον κόσμο με την οποία ζητούσαν να μην καταλήξει, η Αγία Σοφία, εργαλείο σε παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής, ήρθε και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας