Οταν ο Τσακαλώτος απειλούσε να παραιτηθεί αν το αφορολόγητο έπεφτε από τα 9.000 ευρώ

1/4/17 | 0 | 0 | 634 εμφανίσεις
ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
31|03|2017

Την απειλή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί παραίτησης και καταψήφισης των μέτρων αποκάλυψε τότε η εφημερίδα «Τα Νέα».
Όπως ανέφερε η εφημερίδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην προ Ουάσιγκτον φάση της διαπραγμάτευσης έβαλε στους δανειστές και προσωπικό βέτο για αφορολόγητο.
«Αν πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ το αφορολόγητο εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ στον Τσίπρα. Μετά θα πάω στη Βουλή και θα καταψηφίσω», φαίνεται να είπε, κοιτάζοντας επίμονα τη Βελκουλέσκου.

Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η απειλή παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου …κατατέθηκε πράγματι στην Ουάσιγκτον και μάλιστα μπροστά στα στελέχη του ΔΝΤ. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τα στελέχη του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τα μέτρα – κάβα ύψους 3,5 δισ.ευρώ. Στο σημείο κατά το οποίο τα στελέχη του ΔΝΤ ζητούσαν να ψηφιστούν τα μέτρα μαζί με το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ ο κ. Τσακαλώτος είπε:
«Δεν συμφωνώ. Δεν μπορώ να εισηγηθώ τέτοια μέτρα. Είναι προτιμότερο να παραιτηθώ από το να προτείνω την ψήφιση αυτών των μέτρων». Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι τότε σταμάτησε και η συζήτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Πηγή: Οταν ο Τσακαλώτος απειλούσε να παραιτηθεί αν το αφορολόγητο έπεφτε από τα 9.000 ευρώ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/328450/otan-o-tsakalotos-apeiloyse-na-paraitithei-aforologito-epefte-apo-ta-9000-eyro#ixzz4cxtsTcFj

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας