ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΟΜΠΡΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. διοργανώνει την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής εκδήλωση τιμής εις μνήμη Νικολάου Ντόμπρου – Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Προέδρου Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

Ύστερα από την Προσφώνηση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρου Ι. Δαρδαβέση, την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Παντελής Ζεμπεκάκης και η Δωροθέα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. ‘’Παπαγεωργίου’’ και Προέδρος της ΄΄Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας’’.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Καθηγητή η Καθηγήτρια Μαρία Αλμπάνη, ο Αναπλ. Καθηγητής Βασίλειος Λιακόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής και πρ. Πρύτανης του Α.Π.Θ., Αναστάσιος Μάνθος.

Λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, θα υπάρξει έλεγχος των πιστοποιητικών των εισερχομένων μέχρι την πλήρωση των προβλεπόμενων προς κάλυψη θέσεων της αίθουσας.

Ο Νικόλαος Ντόμπρος υπήρξε Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας, Προϊστάμενος της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με συνέπεια την υγεία των νεφροπαθών και συνεισέφερε στην επίλυση πολλών από τα ιατροκοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επιπρόσθετα, θήτευσε ως Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής και κατά τη διάρκεια της θητείας του προσέφερε σημαντικό οργανωτικό και διοικητικό έργο, που οδήγησε το Τμήμα Ιατρικής σε νέα εποχή.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live streaming και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και το FB της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ:  https://www.livemedia.gr/ntombros

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στή μνήμη Νικολάου Ντόμπρου,

    αντιλαμβανόμενος εκείνο τό «οδήγησε το Τμήμα Ιατρικής σε νέα εποχή» όχι νεοεποχήτικα, αλλά

    ώς εμβάθυνση σέ ιατροκοινωνικά θέματα καί προβλήματα(η λύση πολλών καί σοβαρών εκκρεμεί, π.χ. η ανίχνευση τής σχιζοφρένειας πού προκύπτει αβίαστα από τή μελέτη τών «Εξομολογήσεων» τού Ιερού Αυγουστίνου, θεμελιωτή τής φιλοσοφικής καί θεολογικής σκέψης τής σύγχρονης κατακερματισμένης Δύσης…),

    υπενθυμίζω στόν Αναγνώστη τών Ανιχνεύσεων τήν Μελέτη:

    Ηράκλειτος ο Εφέσιος,
    από την δίνην της μελαγχολίας εις την αρμονίαν του Λόγου

    ΣΤΑΥΡΟΣ Ι. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
    Α’ Νευρολογική Κλινική Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

    εκεί: http://www.encephalos.gr/38-1-01g.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα