Οργή κατά πάντων από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα απαντήσουμε σκληρά στις ΗΠΑ – Δεν είμαστε νομάδες – Να φύγουν οι Ρώσοι από Λιβύη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά εμφανίστηκε τόσο οργισμένος όχι μόνο με τις ΗΠΑ για το «EastMed Act» στο οποίο περιλαμβάνεται η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αλλά και η απόφασή των ΗΠΑ να αρθεί το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και με την Ρωσία την οποία κατήγγειλε (!) δημοσίως για την παρουσία της ρωσικής Wagner στην Λιβύη στο πλευρό του στρατάρχη Χάφταρ.

Από την Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται ο Ερντογάν και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: «Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!»

«Δεν βαριούνται να λένε ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις; Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το λέω συνεχώς: εμείς δεν είμαστε νομαδικό κράτος».

Ο Ερντογάν απάντησε σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της Λιβύης και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ρωσική ανάμειξη στην Λιβύη.

Είπε ότι παρότι δεν φαίνεται επίσημα, υπάρχει μια εταιρεία μισθοφόρων που πιθανότατα έχει δημιουργηθεί από την Μόσχα και εννοούσε την ρωσική Wagner.

Είπε ότι τέτοιου είδους εταιρείες μισθοφόρων έχουν και οι ΗΠΑ και έφερε ως παράδειγμα εταιρείες μισθοφόρων που έχουν δημιουργηθεί από βετεράνους που πολέμησαν στο Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στην Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα. Την είδησεη μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση εδώ και μήνες από αντίπαλες δυνάμεις.

Eίναι η πρώτη φορά που ο Ρ.Ερντογάν βάλλει κατά και των δύο υπερδυνάμεων. Οι ΗΠΑ δείχνουν αποφασισμένες να «ματώσουν» την Τουρκία παρά το γεγονός ότι θα «ματώσουν» και αυτές.

Είναι θέμα γοήτρου πλέον.

Όσο για την Ρωσία, η Μόσχα είναι αποφασισμένη να «εξαφανίσει» το πολιτικό σκέλος του ISIS, την Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την Μεσόγειο.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/830723_orgi-rterntogan-gia-eastmed-act-tha-apantisoyme

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα