Οργή και σάλος για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Μαρτυρίες κατοίκων αποκαλύπτουν γεγονότα, που προσπάθησε να ‘θάψει’ η ΕΛ.ΑΣ – Δείτε βίντεο και φωτο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην Αστυνομία επιρρίπτουν τις ευθύνες πολλοί κάτοικοι της Νέας Σμύρνης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή (7/3) το μεσημέρι στην πλατεία. Κάτοικοι είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, είτε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, κατήγγειλαν αγριότητα από την πλευρά των αστυνομικών και τόνιζαν πως όλα ξεκίνησαν όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ ξεπέρασαν τα όρια στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πλάνα και μαρτυρία κατοίκου που εξασφάλισε το NSTV, τόσο από τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, όσο και γι αυτά που προηγήθηκαν. Κάτοικος που μίλησε στο NSTV σημείωσε για το περιστατικό που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου: «Εμφανίστηκε η Αστυνομία και πήγε να κόψει πρόστιμο σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθεια να τους εξηγήσουν ότι και έχουν στείλει κωδικό μετακίνησης και δεν δημιούργησαν πρόβλημα τους ζήτησαν ταυτότητες και κόσμος που βρισκόταν στο σημείο διαμαρτυρήθηκε», σημειώνει ο κάτοικος και προσθέτει πως στο άκουσμα των διαμαρτυριών, «η Αστυνομία αντέδρασε με βία και άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο αυτό».

Σύμφωνα με τον κάτοικο, «οι Αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως ενισχύσεις και πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν αμέσως 50 Αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας». Ο ίδιος κάτοικος σημειώνει ότι ουδέποτε στήθηκε ενέδρα και επίθεση σε αστυνομικούς.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κάτοικου στο παρακάτω βίντεο:

Τα παραπάνω περιστατικά οδήγησαν σε μία μεγάλη πορεία το απόγευμα της Κυριακής, η οποία είχε κατεύθυνση προς το Α.Τ της Νέα Σμύρνης. Οταν έφτασε κοντά στο σημείο, που φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου – λάμψης για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Για τα βίντεο που δείχνουν υπέρμετρη βία των αστυνομικών κατά πολιτών έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε βίντεο από την πορεία:

 

 

 

 

 

 

Το χρονικό των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη
Ολα ξεκίνησαν με όσα συνέβησαν το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 30 άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ωστόσο, βίντεο που έκαναν γρήγορα τον γύρω του Διαδικτύου δείχνουν ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ξεπέρασαν τα όρια, χτυπώντας με γκλοπ ανθρώπους που στην ουσία είχαν ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία.

Οπως φαίνεται στα βίντεο, ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε νεαρό και τον χτύπησε με το γκλοπ, ενώ όταν εκείνος μαζί με άλλους διαμαρτυρήθηκε και τον ρώτησε για την επίθεση, ο αστυνομικός αντί απάντησης, συνέχισε να τον χτυπά με το γκλοπ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο βίντεο, οι αστυνομικοί δεν δείχνουν να απειλούνται, καθώς στο σημείο της σύλληψης δεν υπάρχουν άλλα άτομα και τα πράγματα δείχνουν ήσυχα, χωρίς τίποτα να προδικάζει για ένταση και επεισόδια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν στην πλατεία, επέβαλλαν πρόστιμο σε οικογένεια που κάθονταν στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία. Λίγο αργότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, στην πλατεία έφτασε η ΟΠΚΕ προκειμένου να αδειάσει με βίαιο τρόπο την περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

 

 

Από την πλευρά της η Αστυνομία αναφέρει ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν στην πλατεία για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την διασπορά του κορονοϊού, καθώς υπήρξαν αναφορές για συνωστισμό. Ξαφνικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ομάδα περίπου 30 ατόμων τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τουλάχιστον 11 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πηγές παραμένει σε επιφυλακή.

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια
Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει τη δική της εκδοχή για τα επεισόδια ενώ ξεκαθαρίζει ότι για τα βίντεο που δείχνουν αστυνομική βία των πολιτών θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

https://europost.gr/orgi-salos-ta-epeisodia-sti-nea-smyrni-martyries-katoikon-apokalyptoyn/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα